Nowe opony zimowe NOKIAN czy inne ? Sezon 2014/2015
Hejka,
No jest jeszczeb wiele modeli konkuencyjnych http://www.rezulteo-opony.pl/opony-vred ... H-23210135 , ale nie ma spro testów bo to nowy model. Mnie zastanawia jeszcze chwalone wszędzie Yokohama V905 bo to też jest nowa propozycja.
No jest jeszczeb wiele modeli konkuencyjnych http://www.rezulteo-opony.pl/opony-vred ... H-23210135 , ale nie ma spro testów bo to nowy model. Mnie zastanawia jeszcze chwalone wszędzie Yokohama V905 bo to też jest nowa propozycja.
Opony zimowe - albo dobre na śnieg (o dziwo lepsze te tańsze, budżetowe, bezkonkurencyjne bieżnikowane), albo dobre na mokre/suche. Ciężko znaleźć takie by były dobre wszędzie.
Testami nie ma co się sugerować - kiedyś zachęcony dobrymi wynikami kupiłem Continentale TS830 - na śniegu masakra. Potem wleciały Dębice i na śniegu bez porównania. Oczywiście na wodzie czy suchym nie dorównywały tym pierwszym, ale zimówki kupuję się głównie na śnieg. Z resztą można sobie poradzić
Testami nie ma co się sugerować - kiedyś zachęcony dobrymi wynikami kupiłem Continentale TS830 - na śniegu masakra. Potem wleciały Dębice i na śniegu bez porównania. Oczywiście na wodzie czy suchym nie dorównywały tym pierwszym, ale zimówki kupuję się głównie na śnieg. Z resztą można sobie poradzić
Te TS830 miałem nówki sztuki. Owszem, na mokrym, czy błocie, czy też suchym sprawowały się super, ale w dużym śniegu nie dawały rady. Owszem jechały, ale Dębice w takich warunkach biły je na głowę. I mówię tu o Dębicach Frigo Directional, czyli tej starszej. Na Frigo 2 nie wiem jak się jeździ, ale słyszałem pochlebne opinie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Lecho
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
znalazłem w okolicy Nokian WR D3 z Finlandii ale cena 1320 + 50 zł montaz takze zrezygnowalem, ciekawe jest to ze sprzedający nokiany twierdzą ze nie ma rożnicy czy produkcja w Rosji czy w Finlandii, a cena tych z Rosji w tym samym miejscu to 1160, troche dziwne jesli wiekszosc twierdzi ze to identyczne opony o takich samych parametrach, jakości itd, a roznica w cenie 160 zł , takze ostatecznie zdecydowałem sie na GoodYear UltraGrip 9, w cenie 1300 z montażem u znajomego to chyba dobry wybor
- PiterekQuattro
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
A co myslicie o modelu Kormoran snowpro b2 205/55 16? Do auta z napedem na 4 kola ktos mial lub ma cos takiego?
Cześć. Audi A6 19''