Sluchajcie, szukam 2 szt opon letnich 235/45/17 i mam do wyboru 2 pary : pierwsze to Vredestein a drugie Bridgestone. Roznia sie od siebie 1mm zuzycia bieznika na korzysc Vredesteinow - ok 6,5 mm. Poza widocznymi roznicami w budowie np. kanalikow odprowadzajacych wode, vredesteiny sa szersze o ok 15mm- maja bardzo gruby rant chroniacy felge przed kraweznikami i sa chyba symetryczne. Nie chce sie zaglebiac w szczegoly poprostu - ktora opona bedzie lepsza na drodze? moze cichsza ?
Na temat potenzy czytalem bardzo wiele pozytywnych komentarzy a na temat vredesteina prawie nic, stad mam dylemat. Na korzysc vredesteina przemawia mniejsze zuzycie bieznika i ten rant ochronny, cena jest taka sama.
Czy mial ktos z was do czynienia z oponami Vredestein i moglby sie odniesc do tematu??
Wiem, ze nie jest to sprawa wagi panstwowej ale komentarze beda mile widziane.
Ktore wybrac - Vredestein czy Bridgestone Potenza ?
- Askeladden
- Forum Audi A6 / A7
Ktore wybrac - Vredestein czy Bridgestone Potenza ?
Ostatnio zmieniony 26 mar 2010, 10:17 przez Askeladden, łącznie zmieniany 1 raz.
Askeladden som kappåt med trollet!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.6 ADP 101KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Ja jeżdziłem na vredesteinach gdy miałem jeszcze Omegę B i powiem tobie tylko tylę że kupiłem je jako używki (ponad7mm) i przelatalem na nich 2 sezony letnie i sprzedając auto miały jeszcze po ok.5.5mm bieżnika z przodu a z tyłu 4mm. Dokładnie to miałem 215/55R16 97Y XL Vredestein Ultrac Cento takie jak tutaj http://www.allegro.pl/item973334903_kom ... o_97y.html
a robiło się nawet takie numery na nich
![Obrazek]()
Co do trakcji to trudno mi sie wypowiadać na ich temat bo miałem prawie cały czas ją wyłączoną :mrgreen: ale na drodzę kleiły mi się nieźle.
a robiło się nawet takie numery na nich
Co do trakcji to trudno mi sie wypowiadać na ich temat bo miałem prawie cały czas ją wyłączoną :mrgreen: ale na drodzę kleiły mi się nieźle.