Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Ktore wybrac - Vredestein czy Bridgestone Potenza ?

Wszystko co dotyczy ogólnie felg, opon, kół nie przywiązane stricte do konkretnego modelu włącznie z innymi pojazdami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Askeladden
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Ktore wybrac - Vredestein czy Bridgestone Potenza ?

Post autor: Askeladden » 25 mar 2010, 23:49

Sluchajcie, szukam 2 szt opon letnich 235/45/17 i mam do wyboru 2 pary : pierwsze to Vredestein a drugie Bridgestone. Roznia sie od siebie 1mm zuzycia bieznika na korzysc Vredesteinow - ok 6,5 mm. Poza widocznymi roznicami w budowie np. kanalikow odprowadzajacych wode, vredesteiny sa szersze o ok 15mm- maja bardzo gruby rant chroniacy felge przed kraweznikami i sa chyba symetryczne. Nie chce sie zaglebiac w szczegoly poprostu - ktora opona bedzie lepsza na drodze? moze cichsza ?
Na temat potenzy czytalem bardzo wiele pozytywnych komentarzy a na temat vredesteina prawie nic, stad mam dylemat. Na korzysc vredesteina przemawia mniejsze zuzycie bieznika i ten rant ochronny, cena jest taka sama.
Czy mial ktos z was do czynienia z oponami Vredestein i moglby sie odniesc do tematu??
Wiem, ze nie jest to sprawa wagi panstwowej ale komentarze beda mile widziane.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2010, 10:17 przez Askeladden, łącznie zmieniany 1 raz.
Askeladden som kappåt med trollet!

holekpiotr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.6 ADP 101KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: holekpiotr » 26 mar 2010, 06:50

Ja jeżdziłem na vredesteinach gdy miałem jeszcze Omegę B i powiem tobie tylko tylę że kupiłem je jako używki (ponad7mm) i przelatalem na nich 2 sezony letnie i sprzedając auto miały jeszcze po ok.5.5mm bieżnika z przodu a z tyłu 4mm. Dokładnie to miałem 215/55R16 97Y XL Vredestein Ultrac Cento takie jak tutaj http://www.allegro.pl/item973334903_kom ... o_97y.html

a robiło się nawet takie numery na nich
Obrazek

Co do trakcji to trudno mi sie wypowiadać na ich temat bo miałem prawie cały czas ją wyłączoną :mrgreen: ale na drodzę kleiły mi się nieźle.

smurf
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: smurf » 26 mar 2010, 10:12

Ja również polecam Vredestein-y miałem zimóweczki świetne właściwości jezdne.
W ostatnim AÂŚ jest test oponek letnich i vredestein-y wypadły bardzo dobrze. Polecam
"Na tym właśnie polega piękno życia, że jestem autorem sytuacji nie do przebicia..."
Audi A6 Avant 2.5 TDi
Probe 2.5 v6

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl