[A6 All]Jakie opony zimowe kupic?
[A6 All]Jakie opony zimowe kupic?
Mam zamiar kupic zimowki ,jaka firme polecacie? ,podzielcie sie doswiadczeniem.
Nazywaj tematy zgodnie z regulaminem.
Nazywaj tematy zgodnie z regulaminem.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2008, 16:31 przez robsyl, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
nie zwariowałem bo teraz mam nowki UG7+ w tym wasnie rozmiarem 195/65/15 i dlatego pytam czy poejdzie ten rozmiar do A6 ?censored pisze:Cos ty chlopie zwiariowal :P profil 65 to lekka przesadaProfil 55 jest najbardziej OK
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2008, 08:08 przez Endriuszka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
tą porade podpieram opinią "gumiarzy".to będzie dla mnie pierwsza zima z audi i koła mam
stalowe z gumami w tym rozmiarze.wiem że w miare wąskie są lepsze na śnieg ale z tym śniegiem ostatnio rożnie bywa a na suchej nawierzchni też trzeba sie jakoś " trzymać".
pozdr.
stalowe z gumami w tym rozmiarze.wiem że w miare wąskie są lepsze na śnieg ale z tym śniegiem ostatnio rożnie bywa a na suchej nawierzchni też trzeba sie jakoś " trzymać".
pozdr.
...i następnego dnia Bóg stworzył Audi, dzięki mu za to
- daniel2207
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
A co myślicie o trzymaniu się indeksów prędkości i nośności, opony z indeksem V i W sa o wiele droższe od H.
Wydaje mis ie na chłopski rozum, że jesli się nie jst warioatem i się w zimę na zimówkach nie jeździ 190 km/h to indesk H wystarczy, ale podobno jesli auto może więcej to powinny byc załozone V i W, tak jak mam np w przypadku letnich.
Są różne opinie w necie, lepiej podobno trzymać się indeksu prędkości, bo takie opony sa po prostu przystosowane do "silniejszych" aut, a indeks H jest do słabych i lekkich aut.
Wydaje mis ie na chłopski rozum, że jesli się nie jst warioatem i się w zimę na zimówkach nie jeździ 190 km/h to indesk H wystarczy, ale podobno jesli auto może więcej to powinny byc załozone V i W, tak jak mam np w przypadku letnich.
Są różne opinie w necie, lepiej podobno trzymać się indeksu prędkości, bo takie opony sa po prostu przystosowane do "silniejszych" aut, a indeks H jest do słabych i lekkich aut.
było audi 80 b4, potem a6 c5 2,4, teraz a6 c6 2,0 tfsi.....only audiiiii