Felga 17'' 7J jaka opona
Felga 17'' 7J jaka opona
Witam chcę zakupić nowe opony i nie wiem jakiej firmy w miare dobre i nie strasznie drogie. Felgi jakie posiadam to 17'' 7J szerokości ogólnie profil opony musi być 50 tak sobie uzgodniłem z kobieta aby felg nie pokrzywiła ich. Zastanawiałem się nad oponami o rozmiarze 215/50/r17 lub 225/50/r17
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
Byłem i patrzyłem i nic takiego nie widziłem ale stadardowa felgi to 16'' ET 37 7J i 17 ET 37 7J i dziś również chce jechać kupić dystanse do nowych kół gdzyz są z mercedesa i maja Et 49 i może również pomożecie jakie powinienem kupic dystanse 12mm, 15mm czy może 17 mm
Będę wdzięczny za każdą podpowiedz

- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
Nie wiem, ja w każdym aucie albo miałam na słupku, albo pod klapką paliwa
Mi chodziło głównie o wymiar opon jakie powinny być 
Im większy dasz dystans, przez co zmniejszy się ET tym bardziej wypchasz koła na zewnątrz auta. U mnie fabryka wkłada ET 30 i ET 35, ale inni jeżdżą na ET25, ja obecnie na ET40 i też jest dobrze. Kup opony, przymierz koła i będziesz wiedział czy i ewentualnie jakiego dystansu potrzebujesz, bo każda felga jest inna - takie jest moje zdanie, ale niech inni się wypowiedzą

Im większy dasz dystans, przez co zmniejszy się ET tym bardziej wypchasz koła na zewnątrz auta. U mnie fabryka wkłada ET 30 i ET 35, ale inni jeżdżą na ET25, ja obecnie na ET40 i też jest dobrze. Kup opony, przymierz koła i będziesz wiedział czy i ewentualnie jakiego dystansu potrzebujesz, bo każda felga jest inna - takie jest moje zdanie, ale niech inni się wypowiedzą

Koła to ja już mam z oponami 215/45R17 lecz są stare z 2006r choć bieżnika jest ponad 6mm to wolę je zmienić. Zakładając je na samochów z przodu felga strasznie sie schowała do środka dlatego chcę wysunąć na zewnątrz a opony chcę troszkę o większym profilu aby komfortu nie tracić. A felgi pochodzą z Mercedesa B lub A klassy dlatego taki ET małe jest a mojej kobiecie się podobały to kupiła i teraz trzeba kąbinować żeby wpasowały sie do samochodu .
Hejka,
To zależy ile masz kasy, dobre opony to Michelin, Dunlop, Goodyear, Continental czy Nokian, ale wszystko zależy od kasy. Ja korzystałem z porównywarki cen http://www.rezulteo-opony.pl/ i oni mają tam jeszcze testy, ale nie sprzedaja opon tylko pokazuja ceny, a opony kupilem w sklepie internetowym i przywiezli mi pod domek
Ufff jak dobrze, że mamy necik na świecie
To zależy ile masz kasy, dobre opony to Michelin, Dunlop, Goodyear, Continental czy Nokian, ale wszystko zależy od kasy. Ja korzystałem z porównywarki cen http://www.rezulteo-opony.pl/ i oni mają tam jeszcze testy, ale nie sprzedaja opon tylko pokazuja ceny, a opony kupilem w sklepie internetowym i przywiezli mi pod domek