[ALL] Alucenter - prośba o opinie
[ALL] Alucenter - prośba o opinie
Witam czy ktoś z użytkowników forum kupował alufelgi w firmie Alucenter?
Jeżeli tak, to jakie macie opinie odnośnie jakości produktów no i kontaktu z firmą?
Przykładowe felgi
http://allegro.pl/show_item.php?item=1337591232
Proszę o odpowiedź i pozdrawiam.
Jeżeli tak, to jakie macie opinie odnośnie jakości produktów no i kontaktu z firmą?
Przykładowe felgi
http://allegro.pl/show_item.php?item=1337591232
Proszę o odpowiedź i pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Sprzedawcy nie znam.
Jakiego producenta te felgi? Mim zdaniem ładne a przy tym podejrzanie tanie.
Kupiłem raz felgi (Advanti Racing - ładne i niedrogie) i szybko je sprzedałem - nie dały się normalnie wyważyć, były "za miękkie" jak na mój "czołg" (180 KM, quattro). Następne kupiłem RONAL-a i jestem zadowolony.
Jakiego producenta te felgi? Mim zdaniem ładne a przy tym podejrzanie tanie.
Kupiłem raz felgi (Advanti Racing - ładne i niedrogie) i szybko je sprzedałem - nie dały się normalnie wyważyć, były "za miękkie" jak na mój "czołg" (180 KM, quattro). Następne kupiłem RONAL-a i jestem zadowolony.
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

-
- Forum Audi A6 / A7
Bo to pewnie jakaś chińszczyzna.lolqus666 pisze:Dzięki koledzy za odpowiedzi, a odnośnie firmy tych felg to jest to Racing Line Group.
Jeszcze będę musiał pomyśleć, wzory mają faktycznie ciekawe, ceny też, no ale parę osób się skarżyło na jakość z tego co widzę w komentarzach na allegro :mrgreen:
Dobre firmy to (kolejność przypadkowa):
DEZENT
OZ
AEZ
DOTZ
RONAL
Ja osobiście kupiłem alusy RONAL-a. Nie są takie bajeranckie, jak twoje, ale jeżdżą super. Wcześniej miałem "bajeranckie" Advanti Racing i sprzedałem, bo ciągle mi kierownica "telepała".
A co do RONAL-a: oni dokładnie ci doradzą, jakie fele będą pasowały do twojego auta. Mi powiedzieli, że z 16" felg pasuje mi tylko praktycznie jeden model (ale mam wersję 180 KM, quattro, z jakimiś wzmocnionymi hamulcami czy jakoś tak - z przodu mam tarcze 321/30mm).
A jakbym wcześniej nie kupił nówek opon 16", to szukałbym alusów (i opon) 17".
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
Może to kwestia modelu.-=Rafal=- pisze:Ja miałem właśnie jakieś Racing coś tam. Szczerze? Nie narzekałem. Wyważyły się bez problemu. Parę ciężarków tylko. Nawet jeździłem bez obręczy centrujących i nie było żadnego telepania, bicia, szarpania ściągania. Więc nie można od razu tak skreślać. A zapłaciłem 1ooo za komplet 15" :roll:
Ja miałem na jednym kole 180g! Na innych po ponad 100g... Za sztukę płaciłem, po ok. 350 zł (kupiłem 5, bo mam quattro).
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Co do felg, temat jest dość stary, jednak jeżeli ktoś będzie szukał informacji na temat Alucenter w internecie może natrafi na ten post. Po przejeżdzeniu jednego sezonu, przy zmianie opon na letnie zauwazylem na feldze, na lakierze dziwne zmiany. Wyglada tak, jakby farba zeszla do podkladu. Niestety na lakier jest gwarancja tylko rok i poprzez dluga zime, gwarancja sie skonczyla, tak moze zauwazylbym wczesniej. Załączam zdjęcia.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
z racji tego żę na co dzień zajmuję się prostowaniem felg jestem zdumiony tym co przeczytałem odnośnie twardości ronala to najmilsza felga do prostowania i zarabiania kasy .fantastycznie plastyczna lekko się gnie i lekko prostuje .ma zastosowanie jako ori w fordzie i grupie vag .grupa vag ma troszkę twardszy stop niż ford .ale mimo to bardzo mięki .super felgi grupy vag słynne speedline skończyły się ok 2004 roku były to odlewy odkuwane . obecnie to wszystko odlewy grawitacyjne nie utwardzane mechanicznie AEZZelvaBOi pisze:Ja wiem tylko jedno, ze Ronal robi ORI do Audi/VW i tego bym sie trzymal. Ostatnio myslalem o Dotz lub Dezent (to ta sama firma) ale po tym jak poszperalem w necie to odpuscilem. Generalna zasada jest taka, ze jak wzor masywny i grube ramiona to daja rade - lzejsze (najczesciej ladniejsze) wzory gna sie jak wsciekle w PL. Ronal jest poprostu super twardy - nawet najtansze modele. Mi sie marza czarne lub grafitowe fele, ale Ronal ma tylko jeden i na dodatek mocno sredni wzor - wiec jezdze na tych co mam i pozostaje mi czekac. OZ jest alternatywa ale jest o drugie tyle drozszy niz Ronal.
DOTZ
RONAL
DEZENT to też wszystko masówka .
za porządny komplet 16 odkuwek trzeba położyć min 5000 zł i gwarantuję żę lakier nie zejdzie po roku a po wjechaniu w potężną dziurę felga będzie prosta za to wachacz do wymiany.
co do oz niczym oprócz ceny się nie różni od masówki opisywanej wyżęj .co prawda oz ma w ofercie linię felg odkuwanych za znacznie większą kasę i na podstawię tego wycenia masową produkcję tak wysoko .ludzie kupują oz w dobrej wierze iż jest to produkt wysokiej jakości a dostają zwykłą felgę .taka ich polityka marketingowa.
co do alucenter chłopaki porządne z reklamacjami czy zamianą .kontakt bez problemu
a żę felga tania - jaki towar taka cena
enduro7 pisze:z racji tego żę na co dzień zajmuję się prostowaniem felg jestem zdumiony tym co przeczytałem odnośnie twardości ronala to najmilsza felga do prostowania i zarabiania kasy .fantastycznie plastyczna lekko się gnie i lekko prostuje .ma zastosowanie jako ori w fordzie i grupie vag .grupa vag ma troszkę twardszy stop niż ford .ale mimo to bardzo mięki .super felgi grupy vag słynne speedline skończyły się ok 2004 roku były to odlewy odkuwane . obecnie to wszystko odlewy grawitacyjne nie utwardzane mechanicznie AEZZelvaBOi pisze:Ja wiem tylko jedno, ze Ronal robi ORI do Audi/VW i tego bym sie trzymal. Ostatnio myslalem o Dotz lub Dezent (to ta sama firma) ale po tym jak poszperalem w necie to odpuscilem. Generalna zasada jest taka, ze jak wzor masywny i grube ramiona to daja rade - lzejsze (najczesciej ladniejsze) wzory gna sie jak wsciekle w PL. Ronal jest poprostu super twardy - nawet najtansze modele. Mi sie marza czarne lub grafitowe fele, ale Ronal ma tylko jeden i na dodatek mocno sredni wzor - wiec jezdze na tych co mam i pozostaje mi czekac. OZ jest alternatywa ale jest o drugie tyle drozszy niz Ronal.
DOTZ
RONAL
DEZENT to też wszystko masówka .
za porządny komplet 16 odkuwek trzeba położyć min 5000 zł i gwarantuję żę lakier nie zejdzie po roku a po wjechaniu w potężną dziurę felga będzie prosta za to wachacz do wymiany.
co do oz niczym oprócz ceny się nie różni od masówki opisywanej wyżęj .co prawda oz ma w ofercie linię felg odkuwanych za znacznie większą kasę i na podstawię tego wycenia masową produkcję tak wysoko .ludzie kupują oz w dobrej wierze iż jest to produkt wysokiej jakości a dostają zwykłą felgę .taka ich polityka marketingowa.
co do alucenter chłopaki porządne z reklamacjami czy zamianą .kontakt bez problemu
a żę felga tania - jaki towar taka cena
Czyli jakiej firmy najlepiej szukać ładnych felg za rozsądne pieniądze?