żółta kontrolka -niskie ciśnienie w oponach
żółta kontrolka -niskie ciśnienie w oponach
Koledzy pokazała mnie sie żółta kontrolka i komunikat o niskim cisnieniu w oponach ( mam 20'' 255) ,czy po dopompaniu powietrza (muszę to dopiero sprawdzić ) kontrolka ta zniknie ?
-
- Forum Audi A6 / A7
ok. dzięki kolego .
[ Dodano: 2018-10-09, 13:09 ]
dopompałem powietrza i dalej ścieci sie zółta kontrolka i komunikat:ubytek cisnienia ! prosze sprawdzić wszystkie opony i zapisac w MMI , i co dalej mam robić ,żeby ten komunikat zlikwidowac i tą zółta kontrolkę? pytam ,ponieważ mam auto dopiero drugi dzień i nie wszystko rozumiem ... ?
[ Dodano: 2018-10-09, 13:09 ]
dopompałem powietrza i dalej ścieci sie zółta kontrolka i komunikat:ubytek cisnienia ! prosze sprawdzić wszystkie opony i zapisac w MMI , i co dalej mam robić ,żeby ten komunikat zlikwidowac i tą zółta kontrolkę? pytam ,ponieważ mam auto dopiero drugi dzień i nie wszystko rozumiem ... ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Przyczyną mogą być czujniki(koniec baterii w którymś) a może masz koła bez czujników. U mojego szefa jak jeździł na ori alusach było ok ale jak założył stalówki zimowe to musiał jechać do magika który mu to ustrojstwo wyłączył Vagiem.
Poszperaj w necie bo widzę że temat znany.
Np. tutaj jak-zresetowac-tpms-in-mmi-vt58508.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
pgroszek73 pisze:Przyczyną mogą być czujniki(koniec baterii w którymś) a może masz koła bez czujników. U mojego szefa jak jeździł na ori alusach było ok ale jak założył stalówki zimowe to musiał jechać do magika który mu to ustrojstwo wyłączył Vagiem.
W A6C7 nie ma żadnych czujników w kołach. Tylko dopompowanie i zatwierdzenie prawidłowych wartości w menu MMI i tylko tyle