a jak ten rozmiar ma się do nie allroad na pneumatyce? raczej nie powinno ocierać a zawsze to trochę bezpieczniejsza opcja dla żony tylko nie wiem jak z tuv bo auto na niemieckich blachach
Kto jak nie TY tylko ten rozmiar Gdybym sam wybierał to patrzył bym nawet na 21" bo tu są dobre drogi. Te 20" od allroad to złoty środek tylko znowu problem z policją i na tuv
A rotory mogą być? Te od S5 będą wystawać o ok. 15 mm na zewnątrz, więc dosyć sporo. Mają za małe ET. Musisz szukać z ET 43-45 przy szerokości 8.5".
A coś takiego od TT?
Tylko nie wiem czy wejdzie od strony zwrotnicy, bo są szersze o 1,3 cm. Musiałbyś podać mi jakie masz teraz felgi i zmierzyć ile jest miejsca między zwrotnicą a oponą. Na zewnątrz będę na równo jak fabryczne 19".
Przeszukałem całą ETKĘ i znalazłem tylko te od TT. Mają one taki znaczek koło wentyla, ale chyba Ci to nie będzie przeszkadzać . Są one w kolorze tytanowym, a ramiona są polerowane. Wszystkie z takim wzorem są jednak 20 calowe.
Możesz ewentualnie kupić te od S5, ale musiałbyś zobaczyć czy jak felga będzie wystawać o dodatkowe 13 mm na zewnątrz (w SPAM do obecnych 18"), to będzie nadal chować się w nadkolu.
Do felgi 19" należy założyć opony 255/40/19 100Y XL. Będą fajnie wyglądać, a będą nadal komfortowe .
Te od TT są jeszcze w kolorze srebrnym .
Ale tytanowe są fajne i nie będą się tak brudzić od klocków .
Jakoś tego RS przeżyje chyba że jeszcze przekonam żonę żeby parkowała z dala od krawężników to może 20" wpadną
8S0601025R to jest nr tych od TT tytanowe?
To są te same felgi co proponowałem wcześniej, ale powinny mieć takie oznaczenia koło wentyla:
Wydaje mi się, że są 8S0601025R, a nie 8S0601025BG . Jaką masz odległość od zwrotnicy teraz?
Możesz kupić te koła, sprzedać opony (np. w rozliczeniu u wulkanizatora) i kupić przeznaczone do C7.