Witam
czy miał ktoś do czynienia z oponami zimowymi FALKEN
chciałbym kupic takie oponki na zimę cena jest bardzo atrakcyjna ale czy warto?
zastanawiam się nad tymi: 205/60 R16 96 H albo w rozmiarze 225/55
https://oponyialufelgi.pl/69659,opona-f ... 6-95h.html
proszę o opinię?
[A6 C6] Zimowe opony FALKEN
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
shaqattaq, w ub.roku kupiłem właśnie te opony w rozmiarze 205/60/16, dałem wtedy ok. 370/szt.
Powiem Ci że jestem z nich b.zadowolony w tej cenie.
Moja opinia: https://oponyialufelgi.pl/69659,opona-f ... 6-95h.html
Ta opona jeszcze występuje w wzmocnionej konstrukcji z oznaczeniem XL (właśnie taką mam), którą bym Tobie polecał do C6.
Uważam, że warto zwrócić uwagę na bieżnik tej opony -asymetryczny i posiada różne bloczki, zapewniające dobrą trakcję w każdych warunkach. Trzymanie boczne w ostrych zakrętach oceniam na 5- (mówimy o prędkościach pow.dozwolonych 8-) ).
Radzę, żebyś porównał kilka serwisów internetowych z oponami (większość należy do oponeo.pl) bo mogą być jakieś różnice w cenach np. Motostrada [klik]
Miom źródłem był inny serwis internetowy: Opony-Samochodowe.com
Jeżeli zdecydujesz się na Falkeny to proponuję zamówić XL tutaj - ja od nich kupiłem.
W napędzie Quattro co sezon najlepiej robić rotację kół po przekątnej, czyli X, na co ten asymetryczny bieżnik zezwala bez zdejmowania opony z felgi.
W ub.tyg. zacząłem drugi sezon na moich Falkenach. Zauwazyłem, że jadąc po nowym asfalcie lekko buczą, ale powyżej 100km/h jest tylko szum. Przypuszczam, że opony będą musiały się trochę "ustawić" przez jakieś 500km bo teraz kręcą się w przeciwnym kierunku z ub.sezonu. Po letnich Falkenach 225/50/17 zauważyłem obniżone spalanie i mniejsze opory toczenia
A kolega shaqattaq pyta o HS 439 -to są już kompletnie inne opony!
Chyba nie wprowadzasz ludzi w błąd umyślnie :?: :evil:
Powiem Ci że jestem z nich b.zadowolony w tej cenie.
Moja opinia: https://oponyialufelgi.pl/69659,opona-f ... 6-95h.html
Ta opona jeszcze występuje w wzmocnionej konstrukcji z oznaczeniem XL (właśnie taką mam), którą bym Tobie polecał do C6.
Uważam, że warto zwrócić uwagę na bieżnik tej opony -asymetryczny i posiada różne bloczki, zapewniające dobrą trakcję w każdych warunkach. Trzymanie boczne w ostrych zakrętach oceniam na 5- (mówimy o prędkościach pow.dozwolonych 8-) ).
Radzę, żebyś porównał kilka serwisów internetowych z oponami (większość należy do oponeo.pl) bo mogą być jakieś różnice w cenach np. Motostrada [klik]
Miom źródłem był inny serwis internetowy: Opony-Samochodowe.com
Jeżeli zdecydujesz się na Falkeny to proponuję zamówić XL tutaj - ja od nich kupiłem.
W napędzie Quattro co sezon najlepiej robić rotację kół po przekątnej, czyli X, na co ten asymetryczny bieżnik zezwala bez zdejmowania opony z felgi.
W ub.tyg. zacząłem drugi sezon na moich Falkenach. Zauwazyłem, że jadąc po nowym asfalcie lekko buczą, ale powyżej 100km/h jest tylko szum. Przypuszczam, że opony będą musiały się trochę "ustawić" przez jakieś 500km bo teraz kręcą się w przeciwnym kierunku z ub.sezonu. Po letnich Falkenach 225/50/17 zauważyłem obniżone spalanie i mniejsze opory toczenia

Kolego, Ty masz HS 437 :!:maxon pisze:Opony w tej cenie oceniam jako dobre. Mam 2 sztuki do odstąpienia.
A kolega shaqattaq pyta o HS 439 -to są już kompletnie inne opony!
Chyba nie wprowadzasz ludzi w błąd umyślnie :?: :evil:
Jeśli kolega zastanawia się nad tą markę to przecież może dokupić 2 nowe takie same. Różnica w wysokości bieżnika 2 mm nic nie zmienia. Dlatego mój wpis tutaj :P Przecież nie proponuję mu innej opony.marcin.audi.a6 pisze:ale kolega ma quattro ,i raczej powinien wymienić od razu cztery opony.
Sam bym zostawił te kapcie ale dostałem w prezencie 4 Yokohamy to nie miałem się nad czym zastanawiać.
Czasami brak ludożerców
daje się boleśnie odczuć...
daje się boleśnie odczuć...