Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wasze doświadczenia z felgami-replikami z allegro

Koła, felgi i opony
ODPOWIEDZ
marcelTDI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wasze doświadczenia z felgami-replikami z allegro

Post autor: marcelTDI » 18 mar 2014, 13:56

Witam, chce wrzucić do nowo zakupionego A6 jakieś 18" bo na razie mam dwa komplety 16" i Avant wygląda na nich jak wózek sklepowy. Pełno jest ładnych nowych 18" na allegro, replik oryginałów, produkowanych przez nie wiadomo kogo. Proszę o informacje jak to się sprawuje? Powiedzmy że to że są dużo miększe od ori to się domyślam, ale jakieś inne problemy?

Ja z 5 lat temu skusiłem się na takie 17" z wzorem od A5 do mojego byłego A4 B7 i miałem dziwne wibracje na aucie przy 120-140 km/h. Wyważałem ze 3 razy w różnych miejscach i nic to nie dawało. Potem kupiłem używki 17" ale ori, podmieniłem (opony te same) i jak ręką odjął. Te repliki wysłałem do reklamacji, sprzedający oczywiście stwierdził że wszystko z nimi ok i odesłał na mój koszt. Teraz nie wiem czy to był jednostkowy przypadek i miałem pecha, czy z takimi felgami jest więcej problemów.

Awatar użytkownika
Lucky Luke
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lucky Luke » 18 mar 2014, 14:00

Mój kolega ma warsztat wulkanizacyjny i twierdzi, że takie chińskie felgi/podróbki to dobre na jeden sezon są. Po nim nie jest w stanie ich wyważyć.
Osobiście nie sprawdzałem.
Bang Bang Lucky Luke

Pozdrawiam quattro-maniaków :)

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Re: Wasze doświadczenia z felgami-replikami z allegro

Post autor: axe » 18 mar 2014, 20:07

marcelTDI pisze:Witam, chce wrzucić do nowo zakupionego A6 jakieś 18" bo na razie mam dwa komplety 16" i Avant wygląda na nich jak wózek sklepowy. Pełno jest ładnych nowych 18" na allegro, replik oryginałów, produkowanych przez nie wiadomo kogo. Proszę o informacje jak to się sprawuje? Powiedzmy że to że są dużo miększe od ori to się domyślam, ale jakieś inne problemy?

Ja z 5 lat temu skusiłem się na takie 17" z wzorem od A5 do mojego byłego A4 B7 i miałem dziwne wibracje na aucie przy 120-140 km/h. Wyważałem ze 3 razy w różnych miejscach i nic to nie dawało. Potem kupiłem używki 17" ale ori, podmieniłem (opony te same) i jak ręką odjął. Te repliki wysłałem do reklamacji, sprzedający oczywiście stwierdził że wszystko z nimi ok i odesłał na mój koszt. Teraz nie wiem czy to był jednostkowy przypadek i miałem pecha, czy z takimi felgami jest więcej problemów.
Mialem 2 komlpety chinskich s-line. Material bardzo plastyczny. Pare razy spawane i skonczylo sie na tym ze oddalem gratis z innym autem podczas sprzedazy - oczywiscie z zapewnieniem o ich jakosci. Rok temu kupilem za okolo 1000 zl orginaly z 2006 roku. Uzywane orginaly z nowymi oponami potrzebowaly odwaznikow max 15-20 g. Nowe chinskie do wywazania rzadko kiedy mniej niz 50g.
Szczerze odradzam.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja