Witam, chce wrzucić do nowo zakupionego A6 jakieś 18" bo na razie mam dwa komplety 16" i Avant wygląda na nich jak wózek sklepowy. Pełno jest ładnych nowych 18" na allegro, replik oryginałów, produkowanych przez nie wiadomo kogo. Proszę o informacje jak to się sprawuje? Powiedzmy że to że są dużo miększe od ori to się domyślam, ale jakieś inne problemy?
Ja z 5 lat temu skusiłem się na takie 17" z wzorem od A5 do mojego byłego A4 B7 i miałem dziwne wibracje na aucie przy 120-140 km/h. Wyważałem ze 3 razy w różnych miejscach i nic to nie dawało. Potem kupiłem używki 17" ale ori, podmieniłem (opony te same) i jak ręką odjął. Te repliki wysłałem do reklamacji, sprzedający oczywiście stwierdził że wszystko z nimi ok i odesłał na mój koszt. Teraz nie wiem czy to był jednostkowy przypadek i miałem pecha, czy z takimi felgami jest więcej problemów.
Wasze doświadczenia z felgami-replikami z allegro
- Lucky Luke
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Wasze doświadczenia z felgami-replikami z allegro
Mialem 2 komlpety chinskich s-line. Material bardzo plastyczny. Pare razy spawane i skonczylo sie na tym ze oddalem gratis z innym autem podczas sprzedazy - oczywiscie z zapewnieniem o ich jakosci. Rok temu kupilem za okolo 1000 zl orginaly z 2006 roku. Uzywane orginaly z nowymi oponami potrzebowaly odwaznikow max 15-20 g. Nowe chinskie do wywazania rzadko kiedy mniej niz 50g.marcelTDI pisze:Witam, chce wrzucić do nowo zakupionego A6 jakieś 18" bo na razie mam dwa komplety 16" i Avant wygląda na nich jak wózek sklepowy. Pełno jest ładnych nowych 18" na allegro, replik oryginałów, produkowanych przez nie wiadomo kogo. Proszę o informacje jak to się sprawuje? Powiedzmy że to że są dużo miększe od ori to się domyślam, ale jakieś inne problemy?
Ja z 5 lat temu skusiłem się na takie 17" z wzorem od A5 do mojego byłego A4 B7 i miałem dziwne wibracje na aucie przy 120-140 km/h. Wyważałem ze 3 razy w różnych miejscach i nic to nie dawało. Potem kupiłem używki 17" ale ori, podmieniłem (opony te same) i jak ręką odjął. Te repliki wysłałem do reklamacji, sprzedający oczywiście stwierdził że wszystko z nimi ok i odesłał na mój koszt. Teraz nie wiem czy to był jednostkowy przypadek i miałem pecha, czy z takimi felgami jest więcej problemów.
Szczerze odradzam.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7