[A6 C6] Pomóżcie proszę 3.0 TDI pytanie o quattro ?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Troszku poczytałem i okazuje się że regulacje US i UC to dwie różne bajki. W US do odliczenia pełnego VATU z auta jest właśnie potrzebna homologacja, która mówi że pojazd ma wydzieloną przestrzeń ładunkową i ładowność przekracza 600kg. Ja mam na 4 osoby i kratkę i w dowodzie 600kg ładowności. Co do akcyzy to mnie nie interesuje, kupowałem od osoby fizycznej prowadzącej działalność mam fakturę na to umowę itd. auot jest w leasingu i nikt nic się nie czepia jak coś to mam to w dupie niech mój prawnik się z nimi kopie.
najlepsze jest to że w ostatnim miesiącu spóźniłem się z zapłaceniem VAT-7 i już pisma i konto mi chcieli zająć ja na to w śmiech, bo konto w US jest podane jedno a ja mam ze 4 i egzekucja tyczy się tylko jednego. Polecam dobrego radcę prawnego i można walczyć z tymi krwiopijcami, ja będę walczył o swoje i tak lichwę płace w tym Państwie, a dowodem na to jest podatek dochodowy a to już inna historia
najlepsze jest to że w ostatnim miesiącu spóźniłem się z zapłaceniem VAT-7 i już pisma i konto mi chcieli zająć ja na to w śmiech, bo konto w US jest podane jedno a ja mam ze 4 i egzekucja tyczy się tylko jednego. Polecam dobrego radcę prawnego i można walczyć z tymi krwiopijcami, ja będę walczył o swoje i tak lichwę płace w tym Państwie, a dowodem na to jest podatek dochodowy a to już inna historia
-
- Forum Audi A6 / A7
A zagraniczne konta także? bo to mnie też ciekawi, tak czy siak jak już Ci pisałem zawsze będę walczył o swoje, a lada moment za sprawą mojej żony która ma obywatelstwo niemieckie przenoszę wszystko do Niemiec, i wszelki ślad po mnie zaginie, niestety smutna prawda ale nie chcę być okradanym przez państwo i nie mieć nawet porządnej drogi do domu.
Jest jedno ale, wszczęli mi egzekucję dzień po tym jak zapłaciłem ( oczywiście wszystko było ok jak wysłałem faksem potwierdzenie przelewu) ale zawiadomienie trafiło tylko do jednego banku sprawdziłem teraz na piśmie z US.
Jest jedno ale, wszczęli mi egzekucję dzień po tym jak zapłaciłem ( oczywiście wszystko było ok jak wysłałem faksem potwierdzenie przelewu) ale zawiadomienie trafiło tylko do jednego banku sprawdziłem teraz na piśmie z US.
-
- Forum Audi A6 / A7
I tak i tak póki co płacę wszystko więc czego żądają, a działalność mam już 2 lata wcześniej auto też LKW i nic nie chcieli ode mnie ponad to co im z miejsca dać musiałem, jak przyjdzie mi coś dopłacić to spróbuję powalczyć jak się uda to ok jak nie to nie, tak czy siak już gdzieś w czerwcu wszystko będzie w DE.
P.s w październiku, przekroczyłem dochód 85k netto i mi wszystko ponad tą kwotę opodatkowali 35% i co, nic oddałem im co do grosza z różnicy 135-85 czyli z 50 tys. dostali ode mnie jakieś 17500 a z reszty czyli z 85 18% także nie wiem czy ich aż tak obchodzi ten mój VAT z Audi
tym bardziej że miesięcznie płace go jakieś 40-60K pożyjemy zobaczymy
P.s w październiku, przekroczyłem dochód 85k netto i mi wszystko ponad tą kwotę opodatkowali 35% i co, nic oddałem im co do grosza z różnicy 135-85 czyli z 50 tys. dostali ode mnie jakieś 17500 a z reszty czyli z 85 18% także nie wiem czy ich aż tak obchodzi ten mój VAT z Audi