jkmen pisze:Weźcie Nokiana, albo Conti/Michelin z starszymi DOTami. Stać was na auta a kupujecie syfy zwane nexenami moze jeszcze nankanga albo wanli kupicie? Trochę długo siedzę w oponach i powiem szczerze:
- nie wierzcie w gwarancje i etykietki na oponach,
- proszę nie oszczędzajcie na oponach, bo to jest i bezpieczeństwo,
- już zamiast chinczyka kupcie jakąś markową używkę - i tak pojeździcie dłużej..
Co do Hankooków to ta marka ostatnio poszła do góry jakościowo a w dół cenowo - zastanowiłbym się nad nimi.
Co do ząbkowania to wam się może i ta najlepsza wyzabkować - jeśli warsztat nie umie sobie z tym poradzić to szukajcie innego warsztatu, który nie tylko zmienia opony ale i SIEDZI w temacie:)
Ja zostaje na Conti, Hankook, Michelin, Falken, Nokian ale i Uniroyala tez nie mogę narzekać.
Jak na mnie Bridgestone, Dunlop, GoodYear trochę za twarde, lubię miękko pod 4 literkami:)
jeśli jesteś przeciwny nexenowi i porównujesz je do chińskich opon to musisz jeszcze popracować w tym zawodzie aby nauczuć się odrózniać dobre opony od złych
rozumiem żę za koręańczykami ciągnie się smród marnej jakości ale na litośc to było 15 lat temu a obecnie najnowsze modele przewyzszają pseudo topowe marki europejske
pisze psedo topowe bo te marki poszły zbyt mocno w oszczędnośc i obecnie poza nielicznymi modelami produkują syf pięknie oetykietowany
zachwalasz hankooka ok to dobra opona to uwież żę nowe n8000 i n-sfera w niczym nie odbiegają a sądząć po osobistych doświadczeniaćh i moich klientów opiniach z for
i całkowitego braku reklamacji znacznie przewyższają tą markę
nexen jest najstarszą firmą oponiarską w korei
co do ząbkowania przyczyna nie leży w warsztacie tylko doborze ogumienia ,ciśnień itp generalnie temat rzeka na który nie do końca mamy wpływ jako warsztaty
ja osobiście preferuję yokohama bridgestone i nitto
nexena bronię bo zjeżdziłem kpl n-8000 osobiście i moje wrażenia jak i klientów są bardzo pozytywne
napisz konkretnie jakie masz zarzuty do nexena: konfekcja, przyczepność ,ścieralność, komfort a możę osobiste uprzedzenie ? to podyskutujemy na pw