[All] Komfort jazdy na 19" felgach
- once5
- Forum Audi A6 / A7
Informacje na ten temat możesz poszukać na stronce http://felgi.com z tego co pamiętam był tam kiedyś artykuł na ten temat więc możesz poszukać.
Idac typ tropem myslenia ubezpieczyciel nie powinnien ci oddac kasy z ac gdy naprawiasz je na zamiennikach a nie ori czesciach z aso.
Co jest najwazniejsze by w zime miec oponki zimowe a nie letnie, miec przeglad techniczny i przedewszystkiem nie mieć lysych kapci.
Tyle
Sprawdzilem na swoim przykladznie i przeklamanie z opon 255/35/19 -> 245/40/19 to okolo 1 km wiec nie ma spinyyyy
Co jest najwazniejsze by w zime miec oponki zimowe a nie letnie, miec przeglad techniczny i przedewszystkiem nie mieć lysych kapci.
Tyle
Sprawdzilem na swoim przykladznie i przeklamanie z opon 255/35/19 -> 245/40/19 to okolo 1 km wiec nie ma spinyyyy
Ja jeżdżę na 255/35r19 (FELGA 8,5 et35) lato Nokian zLine i jest bajka. Nic nie wozi i przepiękna przyczepność. Zimówki mam 245/40r18 (felga 8 et 35) Conti i jest spoko, nie widzę sensu mniejszych felg. Po za tym ktoś pisał ze miał 225/45r17 i narzeka, a to daltego ze to nie odpowiedni rozmiar do c6. poprzednie zimówki miałem 225/50r17 (et 38) ( które mam na sprzedaż jak ktoś chętny to priv) i jeżdziło sie spoko. dodam, że mam zawieszenie sline i nie ma sie do czego przyczepić, nic nie woziło a komfort zasadniczo bez zmian (a nawet lepiej przy dynamicznej jeździe) a dużo jeżdze i to długie trasy.
pozdro!
pozdro!