[ A6 C6] koło zapasowe-dojazdówka
[ A6 C6] koło zapasowe-dojazdówka
Witam, proszę o podpowiedz jak jest z tymi dojazdówkami (koło dojazdowe mniejsze,cieńsze itd..) do naszych A6 C6, na allegro można coś takiego spotkać, w serwisach tego nie znają.
Co trzeba wiedzieć aby kupić takie kółko?.
Co trzeba wiedzieć aby kupić takie kółko?.
Pozdrawiam
- Masta
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
w C6 masz miejsce na normalne koło zapasowe, żadną tam dojazdówke.Bolekru pisze: dojazdówkami (koło dojazdowe mniejsze,cieńsze itd..) do naszych A6 C6
I tak jak kolega napisał, kup pełne koło.
nic specjalnego, tylko a żeby potem koło pasowałoBolekru pisze:Co trzeba wiedzieć aby kupić takie kółko?.

Jest - Volvo C70 II 2.5T
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ja mam pełnowymiarowe koło: 245/40/R18. Nie wiem po co kombinować z dojazdówką.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2016, 22:00 przez mat1324, łącznie zmieniany 1 raz.
- mnichu
- Forum Audi A6 / A7
No to tak..... Auto jest brata.. Ale wygląda to tak:
Generalnie brat nie chce pełnego koła bo potrzebne mu miejsce na inne różne rzeczy a ma ich sporo w bagażniku. Jakby miał dojazdówke to upchnął by to wszystko pod podłogę i bagażnik pozostaje wolny. Miejsce w bagażniku to też dla niego priorytetowa sprawa (często jeździ z pełnym bagażnikiem).
Naprawa ewentualnego "kapcia" na miejscu nie jest też dla niego żadnym problemem (o ile uszkodzenie jest z czoła opony a nie jej boku, no i nie jest już kompletnie "spalona"). Wiec ewentualna dojazdówka byłaby tylko zabezpieczeniem gdy nie można dokonać naprawy na miejscu.
I takie pytanie... wychodziło wogole koło dojazdowe do C6 ? W ogłoszeniach nie mogę nic znaleźć
Generalnie brat nie chce pełnego koła bo potrzebne mu miejsce na inne różne rzeczy a ma ich sporo w bagażniku. Jakby miał dojazdówke to upchnął by to wszystko pod podłogę i bagażnik pozostaje wolny. Miejsce w bagażniku to też dla niego priorytetowa sprawa (często jeździ z pełnym bagażnikiem).
Naprawa ewentualnego "kapcia" na miejscu nie jest też dla niego żadnym problemem (o ile uszkodzenie jest z czoła opony a nie jej boku, no i nie jest już kompletnie "spalona"). Wiec ewentualna dojazdówka byłaby tylko zabezpieczeniem gdy nie można dokonać naprawy na miejscu.
Teoretyzując... moment obrotowy może pójść na "dojazdówke" i może nim przekręcić w momencie kiedy 3 pozostałe koła mają dobrą przyczepność ? No ale w takich sytuacjach (kapeć) nie pałuje się auta tylko zjeżdża ostrożnie.MaTyS pisze:Quattro i dojazdówka, nie wiem czy to taki dobry pomysł... .
I takie pytanie... wychodziło wogole koło dojazdowe do C6 ? W ogłoszeniach nie mogę nic znaleźć

Passat 3BG 1.9 TDI 205KM / 467NM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 2008
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Skrzynia: Tiptronic
Właśnie mam u siebie dojazdówkę 125/70/18. Taka już była gdy auto kupowałem. Przykryta jest tzw wanną w której właśnie przewożę różne pierdołki. Te z pełną zapasówką mają płaską pokrywę plastikową pod podłogą bagażnika a tu jest właśnie z zagłębieniem tworzącym fajny schowek. Wiem, że dojazdówka jest na średnicy mniejsza o 24 mm, ale to przecież tylko dojazdówka.mnichu pisze:nikt nie ma w bagażniku dojazdówki ?
Na popularnym portalu aukcyjnym można znaleźć takie koło ale niestety nie zamieszczę Ci linka, bo ambitnemu moderatorowi się to nie spodobało a nie jest wart dalszych moich dyskusji.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2016, 21:23 przez leon11, łącznie zmieniany 1 raz.
VCP+K
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS ES 300h i LEXUS NX 300h
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS ES 300h i LEXUS NX 300h
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt: