jakie to felgi ??? tzn efekt
jakie to felgi ??? tzn efekt
witam szukam konkretnych felg tzn chodzi mi o efekt ze jak sie jedzie dosc szybko to wyglada jakby opona krecila sie wolno i w przeciwnym kierunku ? pomozcieeeeeeee 

Edit: nie pomoglem :D
teraz mam wyobrazenie tego o co Ci chodzi, ale nie mam pojecia nawet pod jakim hasłem tego szukać :P
pogrzebię trochę
teraz mam wyobrazenie tego o co Ci chodzi, ale nie mam pojecia nawet pod jakim hasłem tego szukać :P
pogrzebię trochę

Ostatnio zmieniony 19 cze 2013, 10:54 przez Mushkin, łącznie zmieniany 2 razy.
spinerrry to wiocha nie o to mi chodzi .
felga wyglada normalnie jak sie nie kreci , tylko w czasie jazdy jak lecisz to kreci sie w jakby zwolnionym tempie i w przeciwnym kierunku wiem juz ze jest to efekt stroboskopowy tylko nie wiem jak szukac felg pod to
cos ala takeigo
[ Dodano: 2013-06-19, 10:49 ]

felga wyglada normalnie jak sie nie kreci , tylko w czasie jazdy jak lecisz to kreci sie w jakby zwolnionym tempie i w przeciwnym kierunku wiem juz ze jest to efekt stroboskopowy tylko nie wiem jak szukac felg pod to
cos ala takeigo
[ Dodano: 2013-06-19, 10:49 ]
-
- Forum Audi A6 / A7
Ten efekt powstaje tylko w trakcie filmowania, uzależniony jest od częstotliwości łapania klatek... innymi słowy ilości klatek na sekundę ... plus prędkość obrotowa koła. dlatego raz się kręci do przodu a innym razem stoi w miejscu.
Taki sam efekt daje świetlówka (a raczej częstotliwość sieci elektrycznej) dlatego niebezpieczne jest stosowanie pojedynczych opraw w miejscach pracy z maszynami wirującymi, MUSZÂĄ być stosowane oprawy podwójne aby mruganie lamp jarzeniowych się znosiło.
Nie zauważyłem na "żywo" <szok> takiego efektu.... co innego wspomniane spinnersy
edit...
Coś podobnego stosuje RR na swoich felgach gdzie znaczek RR na kołpaku jest zawsze w pionie...jak to działa...
hm, przyznaję ze nie wiem, nigdy się nie zastanawiałem
.
Taki sam efekt daje świetlówka (a raczej częstotliwość sieci elektrycznej) dlatego niebezpieczne jest stosowanie pojedynczych opraw w miejscach pracy z maszynami wirującymi, MUSZÂĄ być stosowane oprawy podwójne aby mruganie lamp jarzeniowych się znosiło.
Nie zauważyłem na "żywo" <szok> takiego efektu.... co innego wspomniane spinnersy
edit...
Coś podobnego stosuje RR na swoich felgach gdzie znaczek RR na kołpaku jest zawsze w pionie...jak to działa...
hm, przyznaję ze nie wiem, nigdy się nie zastanawiałem

Hiszpania jest piękna....szkoda że tak daleko
-
- Forum Audi A6 / A7
zrób sobie próbę...bardzo łatwo.
nagraj swój samochód jeśli masz alusy, albo od kumpla...
wypróbuj ustawienia kamerki czy smarfona. możesz zmieniać FR (frame rate)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Klatki_na_sekund%C4%99
a przekonasz się że i twoje pięknie się kręcą...
nagraj swój samochód jeśli masz alusy, albo od kumpla...
wypróbuj ustawienia kamerki czy smarfona. możesz zmieniać FR (frame rate)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Klatki_na_sekund%C4%99
a przekonasz się że i twoje pięknie się kręcą...

Hiszpania jest piękna....szkoda że tak daleko