[ All ] felgi z allegro do audi a6 4F 18 cali
-
- Forum Audi A6 / A7
[ All ] felgi z allegro do audi a6 4F 18 cali
czesc mam pytanie czy wie ktos cos na temat felg wystawianych na allegro chodzi mi jakiej sa jakosci i czy warto je kupic mam juz opony continental 225/40/18 i szukam felg na allegro znalazlem wiele ofert ale czy warto czy sie nie beda giely
prosze o pomoc z gory dziekuje to jest jeden z przykladow http://allegro.pl/felgi-18-cali-audi-mo ... 08127.html
Audi 4F
prosze o pomoc z gory dziekuje to jest jeden z przykladow http://allegro.pl/felgi-18-cali-audi-mo ... 08127.html
Audi 4F
Witaj,
...szczerze, to poszukaj sobie coś używanego i "oryginalnego" . Wydaje mi się ,że na dzień dzisiejszy stan naszych polskich dróg , a w szczególności po zimie nie pozwala na zakup w/w felg. Słabe jakościowo, pękają, wyginają się .To tylko moja subiektywna opinia . Wybór należy do Ciebie .
Pozdrawiam
...szczerze, to poszukaj sobie coś używanego i "oryginalnego" . Wydaje mi się ,że na dzień dzisiejszy stan naszych polskich dróg , a w szczególności po zimie nie pozwala na zakup w/w felg. Słabe jakościowo, pękają, wyginają się .To tylko moja subiektywna opinia . Wybór należy do Ciebie .
Pozdrawiam
- krzysiek-54
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 299KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Kolego tak z ciekawości ile kompletów takich felg miałeś??lauser pisze:Witaj,
Pozdrawiam
Działy się z nimi takie rzeczy??

Masz problemy z nawigacją Audi A6? Kliknij: Brak karty sd do nawigacji Audi A6 C7
Witaj,
Użyłem 2 kompletów . W BMW i Audi. Po lecie miałem problemy z wyważaniem. Może to pech ale...
Trzeba również zaznaczyc ,że kolega myśli o rozmiarze 18 ! Tak więc profil opony będzie niski.
Może niech się wypowie ktoś kto jeździ na tych felgach . To jest tylko moja opinia i nie chcę tu nikogo zniechęcać ani namawiać do zakupu.
Pozdrawiam i życzę przemyślanych decyzji .
Użyłem 2 kompletów . W BMW i Audi. Po lecie miałem problemy z wyważaniem. Może to pech ale...
Trzeba również zaznaczyc ,że kolega myśli o rozmiarze 18 ! Tak więc profil opony będzie niski.
Może niech się wypowie ktoś kto jeździ na tych felgach . To jest tylko moja opinia i nie chcę tu nikogo zniechęcać ani namawiać do zakupu.
Pozdrawiam i życzę przemyślanych decyzji .
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
kolego ja miałem styczność z takimi felgami co prawda nie osobiście ale kolega kupił od podobnej firmy poźniej dowiedział się że przywożą je z litwy gdzie kupują je za psie pieniądze.Kupił 16 cali do opla vectry, jedna pekłą i chciał pospawać to nawet nikt sie chciał się podjąć bo śmiali się że to aluminum z domieszką plastiku.
Wiem ze sowjego dościawczenia 17 i wyżej to tylko bdb firmy lub oryginał!!!
Ale jak widać na przykładzie i 16 można rozwalić!!!
To twoj wybór ty płacisz!Ale jak ja płace to i wymagam!!!
A myśle że nie będzie problemu ze znalezieniem używanych oryginalnych(ten sam wzór) w bdb stanie w granicach 1200-1500zł ale chociaż będziesz wiedział na czym jeżdzisz!
Wiem ze sowjego dościawczenia 17 i wyżej to tylko bdb firmy lub oryginał!!!
Ale jak widać na przykładzie i 16 można rozwalić!!!
To twoj wybór ty płacisz!Ale jak ja płace to i wymagam!!!
A myśle że nie będzie problemu ze znalezieniem używanych oryginalnych(ten sam wzór) w bdb stanie w granicach 1200-1500zł ale chociaż będziesz wiedział na czym jeżdzisz!
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
napisane jest na aukcji felgi produkcji niemieckiej.
Zapytaj sprzedającego czy mają gdzieś napis made in germany?
Wszystko będzie jasne.
Można jeżdzić na zamiennikach nikt nikomu nie broni ale nie 18 cali!!!
To z zamienników za dwa lata zejdzie farba czy pseudo chrom od mycia.
To ich nie będzie chciał nikt spawać!
To z nimi zawsze będą problemy z wyważnaiem!
Ok 14, 15 czy nawet 16 ale nie 17, 18,...
No żeby było to 2 miesiące wcześniej to miałbym taki komplet z oponami michelina
2x6 i 2x7mm poszły za 2200zł.Stan naprawde ładny był!Ale niestety sprzedane!!!!
Zapytaj sprzedającego czy mają gdzieś napis made in germany?
Wszystko będzie jasne.
Można jeżdzić na zamiennikach nikt nikomu nie broni ale nie 18 cali!!!
To z zamienników za dwa lata zejdzie farba czy pseudo chrom od mycia.
To ich nie będzie chciał nikt spawać!
To z nimi zawsze będą problemy z wyważnaiem!
Ok 14, 15 czy nawet 16 ale nie 17, 18,...
No żeby było to 2 miesiące wcześniej to miałbym taki komplet z oponami michelina
2x6 i 2x7mm poszły za 2200zł.Stan naprawde ładny był!Ale niestety sprzedane!!!!
- krzysiek-54
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 299KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 20 mar 2011, 18:53 przez krzysiek-54, łącznie zmieniany 2 razy.
Masz problemy z nawigacją Audi A6? Kliknij: Brak karty sd do nawigacji Audi A6 C7
Zawsze mozesz sie zastanowic:
Zamiennik chinskiej firmy wykonany ver 1 tanio z mniejsza uwaga i byc moze z miejsza domieszka stopu alu vs v2 oryginal tez zrobiony w chinach ale pod nadzorem specjalistow z koncernu wg scisle opracowanych procedur
v1 - peknie, lub nowa juz krzywa odpadnie kolor czeste odwiedziny wulkanizatora
v2- wiele lat swiety spokoj (zapominasz o felgach)
Zamiennik chinskiej firmy wykonany ver 1 tanio z mniejsza uwaga i byc moze z miejsza domieszka stopu alu vs v2 oryginal tez zrobiony w chinach ale pod nadzorem specjalistow z koncernu wg scisle opracowanych procedur
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
v1 - peknie, lub nowa juz krzywa odpadnie kolor czeste odwiedziny wulkanizatora
v2- wiele lat swiety spokoj (zapominasz o felgach)
Wykonane Mody
Virus 287KM 574 Nm
Podświetlenie tablicy rej. LED
Plan 4 the worst hope for the best
Virus 287KM 574 Nm
Podświetlenie tablicy rej. LED
Plan 4 the worst hope for the best
W zeszłym roku, kupiłem felgi i opony z tego źródła (było drożej). Zastanawiałem się nad zakupem oryginalnych (używek), jednak zdecydowałem się na te fabrycznie nowe, bo nigdy nie wiadomo co w używanych pod lakierem siedzi (prostowane, spawane, klejone itp.)... Dużo słabsza będzie felga prostowana czy spawana niż ta chińska... Przejeździłem cały sezon na tym zestawie (felgi 18" plus opony 245/40) po naszych bardzo dziurawych drogach i muszę przyznać, że felgi całkiem dobrze się trzymają, nic się nie pogięły i bez problemu dają się wyważać. Jest tylko jeden problem, pomimo zapewnień sprzedającego o tym, że są to felgi produkcji niemieckiej na wewnętrznej stronie felgi widać próby ukrycia jakiegoś napisu (roztopiony), na jednej z felg napis ten jest jak gdyby trochę widoczny i wydaje mi się, że wcześniej było tam CHINA... Jedna rzecz jest jeszcze zastanawiająca, kupując pierścienie centrujące do nich udałem się z jedną felgą do gościa, który prowadzi od lat biznes związany z handlem i naprawą felg, stwierdził on, że są to dobre niemieckie felgi!!
No to maskowanie napisów nie ciekawie wygląda od strony kupującego.
Gdyby był dowód na to, że to produkt sąsiadów to by była opcja do zastanowienia.
Zastanawiam się jak jest z tą gwarancją. Niby 24miesiące ale na jakich zasadach. Pęknie = wymiana? Czy tylko na wady produkcyjne?
Miał ktoś nie/przyjemność być w takiej sytuacji?
Gdyby był dowód na to, że to produkt sąsiadów to by była opcja do zastanowienia.
Zastanawiam się jak jest z tą gwarancją. Niby 24miesiące ale na jakich zasadach. Pęknie = wymiana? Czy tylko na wady produkcyjne?
Miał ktoś nie/przyjemność być w takiej sytuacji?
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: