[A6 C6 Q] Falken FK452 245/40/18 - czy warto
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Artykuł zawiera podstawowe info i niestety jest bardzo ogólny/mało precyzyjny.gembas pisze:Poczytaj tutaj: http://www.opony.com.pl/a...c-opone/?id=123
Mnie szlag trafia jak widzę wulkanizatorów/handlarzy, którzy sprzedają 3-letnie opony nieuzywane jako nowe i pełnowartościowe. Czytałem że firma Michelin twierdzi, że jeżeli ich opony były przechowywane w odpowiednich warunkach (temp., wilgoć, w cieniu) to opony są piełnowartościowe nawet po 5 latach od daty produkcji -dla mnie to ściema, żeby nikt im nie wciskał zwrotów towaru...
Zanim kupię opony muszę być przekonany, że nie są starsze niż 1 rok -ale to moje osobiste podejście.
[ Dodano: 2011-02-16, 23:09 ]
Przypadkowo natrafiłem na takie coś:
"Zgodnie z Polską Normą PN-C-94300-7:1997 "Ogumienie. Pakowanie, przechowywanie i transport", za opony pełnowartościowe uważa się opony nie starsze niż 36 miesięcy od daty produkcji."
hey kurcze koledzy chyba nie kupie tych oopon nigdy
caly czas cos dodajecie od siebie ale dzieki o to tu chodzi
widze ze nasz poscik sie rozwija
jade obejzec zaraz te felunie z ebaya z a5 gosciu ma 2 komplety jedne z oponkami bridgestone potenza i felga ma et 47
a drugie takie same fele tylko z continental sp2 oponkami i et 52 ..co myslicie o tym et kture lepiej brac 47 czy 52 dzieki...![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)

a drugie takie same fele tylko z continental sp2 oponkami i et 52 ..co myslicie o tym et kture lepiej brac 47 czy 52 dzieki...
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Dzieki
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
z ET 52 raczej może być problem: będzie ocierać o jakiś element zawieszenia, albo o zacisk hamulca... ale jak coś to dystans i dłuższe śruby temat załatwią (choć osobiście nie jestem fanem tego rozwiązania).
A tak na serio: dlaczego ludzie sprzedają tak nowe komplety?? -kradzione?
Ja pierdziu... w tym UK to tylko żyć i nie umierać :Dgembas pisze:Luknij te prawie nowki: http://cgi.ebay.co.uk/Aud...=item35aff1e59f
A tak na serio: dlaczego ludzie sprzedają tak nowe komplety?? -kradzione?

hura w koncu zrobilem zakup....zastanawialem sie troszke czy nie bedzie lipa na tych felach wygladal ale chyba jest ok zazucam pare fotek

dzieki wielkie za pomoc koledzy i teraz zobaczym jak oponki sie spisza
[ Dodano: 2011-02-17, 15:37 ]
nie chyba nie kradzione koles mowil ze gosciu kupil sobie podrubki jakis felg na a5 i te sprzedaje
et 47

[ Dodano: 2011-02-17, 15:45 ]
a to stare felase trza teraz je gdzies pogonic Moneer jak myslisz za ile w pl takie uzywki mozna pogonic
[ Dodano: 2011-02-17, 15:54 ]

Dzieki
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
Gratulki chłopaku!! IMO świetnie się prezentują!! Kozakzabolek pisze:zastanawialem sie troszke czy nie bedzie lipa na tych felach wygladal ale chyba jest ok

nie chcę się powtarzać z tym powietrzem w oponach, ale WIęCEJ CIÂŚNIENIA!!

WIęCEJ CIÂŚNIENIA!!

hahaha, czyli co roku będziesz jeździł na innych felachzabolek pisze:a to stare felase trza teraz je gdzies pogonic Moneer jak myslisz za ile w pl takie uzywki mozna pogonic

Sprzedaj gembasowi w promo cenie bo to on Ci wynalazł ten link do obecnego kompletu

Ja się na tym nie znam i tego nie przerabiałem. Widać gembas się zna lepiej i już masz odp.zabolek pisze: aha jescze potrzeboje kupic tak zwane spigot rings bo te fele maja wiekszy otwor od moich wiec musze cos z tym zrobic...
Jeszcze raz gratuluję i obyś był dłuuugo zadowolony!!

[ Dodano: 2011-02-17, 22:13 ]
zabolek, powiększyłem sobie foto z przednim kołem i albo mi się wydaje, albo coś z fotką, albo ochraniacz felgi nie jest w 100% okrągły... Na fotce widać jakby miejscami felga była bardziej przykryta, a miescami odkryta...

Hmm ten ochraniacz felgi co masz na myśli?już zamowilem te ringsy jak przyjda podjade do garażu je założyć to poprosze gościa żeby mi obejrzał te felasie
...podesle jutro więcej fotel z felgami to jeszcze raz obadasz jak znajdziesz chwilke moneer ok? Dzieki....a co do ciśnienia nadymalem 40 psi ..nie za dużo?!
...podesle jutro więcej fotel z felgami to jeszcze raz obadasz jak znajdziesz chwilke moneer ok? Dzieki....a co do ciśnienia nadymalem 40 psi ..nie za dużo?!
Dzieki