[ A6 C6] continental made in lipa?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[ A6 C6] continental made in lipa?
witam.zamowilem opony conti sport contact 3 nowe 2011 rok i ma wybite made in czech republic! wiem ze fabryki sa wszedzie itp ale tak samo olej kupiony u nas mobil 1 a mobil 1 w niemchech to co innego!tak wiec myslalem ze opony beda german albo france ale nie czechole.czy to dobrze?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
Różne modele opon jedna firma produkuje w różnych fabrykach. Na tej zasadzie ja jeździłem na Barumach "made in France"
.
Mało tego, nawet w tym samym modelu opony poszczególne rozmiary są (czy też mogą być) produkowane w róznych fabrykach. Mam Bridgestone Turanza 215/55/16 z Włoch a kolega ma takie same opony w rozmiarze 205 i są z Hiszpanii.
Tak że nie masz wyjscia, ten model i rozmiar jest produkowany akurat w Czechach i prawdopodobnie nigdzie indziej. Musiałbys zmienić rozmiar aby zmienić "narodowość" opon.
Zreszta nic dziwnego, w jednej fabryce montuje sie formy dla danego modelu i rozmiaru opon i dlaczego mieliby w innej montować drugi zestaw
? To kosztuje przecież 

Mało tego, nawet w tym samym modelu opony poszczególne rozmiary są (czy też mogą być) produkowane w róznych fabrykach. Mam Bridgestone Turanza 215/55/16 z Włoch a kolega ma takie same opony w rozmiarze 205 i są z Hiszpanii.
Tak że nie masz wyjscia, ten model i rozmiar jest produkowany akurat w Czechach i prawdopodobnie nigdzie indziej. Musiałbys zmienić rozmiar aby zmienić "narodowość" opon.

Zreszta nic dziwnego, w jednej fabryce montuje sie formy dla danego modelu i rozmiaru opon i dlaczego mieliby w innej montować drugi zestaw

Części samochodowe online - Motostacja pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz A6 Forum
- Rocznik: 2006
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Ja jak kupowałem Dunlopy w swoim rozmiarze to były dwa kraje w których je produkowali
dostałem akurat made in German, poprzednio kupiłem Yokohamy specjalnie produkcji made in Japan i nie miało to żadnego znaczenia
Yokohamy padły po dwóch sezonach a wydaje mi sie że Dunlopy mają troszkę większe bicie niż inne... to kwestia firmy
jednak opona ma dodatkowe oznaczenia i niektóre modele dedykowane są do konkretnych samochodów co jest na nich zapisane i normy tych opon są wyższe niż innych na cały rynek.
Wiem że Audi chyba w Pirellkach czy Cantinentalach wymagają zmniejszone bicie
(to z powodu przeniesienia maglownicy przed przednią oś w np. w A5 i związanym z tym drżeniem kiery) takie opony mają zaostrzoną normę bicia opony... coś jak części ori i cała reszta
dostałem akurat made in German, poprzednio kupiłem Yokohamy specjalnie produkcji made in Japan i nie miało to żadnego znaczenia
Yokohamy padły po dwóch sezonach a wydaje mi sie że Dunlopy mają troszkę większe bicie niż inne... to kwestia firmy
jednak opona ma dodatkowe oznaczenia i niektóre modele dedykowane są do konkretnych samochodów co jest na nich zapisane i normy tych opon są wyższe niż innych na cały rynek.
Wiem że Audi chyba w Pirellkach czy Cantinentalach wymagają zmniejszone bicie
(to z powodu przeniesienia maglownicy przed przednią oś w np. w A5 i związanym z tym drżeniem kiery) takie opony mają zaostrzoną normę bicia opony... coś jak części ori i cała reszta
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
opona
ok w tym tygodniu juz bede mial zalozone to zobaczymy jak bedzie sie latalo...mialem na 18 yokohama advan sport v103 i naprawde polecam.to ze szybko schodzi to nie jest wina.dobre szybkie opony schodza szybciej ale daja tez przyczepność czego bardziej potrzeba i nie mowie ze akurat ta opona schodzi szybko bo wyglada na bokach i ogolnie bardzo dobrze po 8tys km . Pozdro