Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Alufelgi made in...

Koła, felgi i opony
ODPOWIEDZ
Audi A7 Klub

Alufelgi made in...

Post autor: Audi A7 Klub » 20 cze 2013, 20:18

Witajcie!

Mam zamiar wymienić felgi na jakieś czarne ze srebrnym rantem. Wiadomo za BBS le mans trzeba dać sporo siana. A co mi możecie powiedzieć na temat Felg ala BBS? Tzn wzór wszystko takie same tylko, że made in... no właśnie ciekawe jakie to made in... Słyszałem, że jak się źle trafi to ciężko jest je wyważyć. Poradźcie. Z góry dziękuje.

Obrazek

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 21 cze 2013, 14:22

Jeśli chodzi o opony i felgi to na Chińszczyznę bym się jednak nie skusił <nie> Co bezpieczeństwo to bezpieczeństwo.
Poczytaj choćby to http://autokult.pl/2011/03/12/podrobki- ... -sa-gorsze
Moim zdaniem większość produktów z Chin nie powinna być w ogóle dopuszczona do sprzedaży na rynku UE. Może czasem coś się trafi dobrej jakości, nie mówię, że nie, ale ja nie zamierzam ryzykować tym bardziej jakichkolwiek części do auta. Szkoda kasy, nerwów i co najważniejsze życia lub zdrowia. Ja osobiście moim skromnym zdaniem nigdy bym nie kupił felg made in China, ale to tylko moje zdanie. Nawet nie chcę myśleć gdyby taka felga pękła w czasie jazdy z rodziną. A nie wierzę że takie obręcze są stuprocentowo bezpieczne.

Pozdrawiam
Robert
Warsztat, naprawy Audi A6.

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Skrzynia: Manual
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 21 cze 2013, 16:44

również podzielam zdanie kolegi. sam chińszczyzny bym nie kupił. znam kilka osób, które jeżdżą na chińskich felach i jest ok ale znam też kilka, które miały przygody. do jakiegoś mniejszego auta z oponami na wysokim profilu jeszcze można pojeÂździć, ale do dużej fury duża fela i niski profil to jest katastrofa. jak Âźle trafisz to pierwsza dziura w jezdni (a o to nie problem) i po feldze. co do chińskich opon to tylko do taczki :)

Awatar użytkownika
sosna
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2006
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 ALF 165KM
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: sosna » 21 cze 2013, 17:07

jest duzo innych fajnym zaminnikow ale np made in germany albo italia, musisz dobrze szukac a napewno znajdziesz cos fajnego <okok> bo tak jak koledzy pisza chinszczyzna nie powinna byc wogole dopuszczona do sprzedazy, bo to tania tandeta, mowa o zamiennikach oczywiscie i podróbach <luzik>

fresh2002
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jacek
Rocznik: 2008
Silnik: 3.0 220KM
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: fresh2002 » 21 cze 2013, 17:15

W firmie której pracuję, otrzymujemy części składowe/zakupowe właśnie z Chin - jakość jest beznadziejna, a dostawca nie reaguje na niezgodności. Więc Chińskim rączkom mówmy NIE <wnerw>
CCCO marzenie zrealizowane - C6 by stinger

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 21 cze 2013, 19:19

Dzięki za potwierdzenie. Temat chinoli dla mnie zakończony. Będę w takim razie szukał czegoś "normalnego". Jeszcze raz dzięki!

enduro7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Silnik: 1.8T AJL 180KM
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: enduro7 » 21 cze 2013, 19:53

sosna pisze:jest duzo innych fajnym zaminnikow ale np made in germany albo italia, musisz dobrze szukac a napewno znajdziesz cos fajnego <okok> bo tak jak koledzy pisza chinszczyzna nie powinna byc wogole dopuszczona do sprzedazy, bo to tania tandeta, mowa o zamiennikach oczywiscie i podróbach <luzik>
tylko żę germany italia i tak korzystają z surowych odlewów z indi chin również polski.jeśli chodzi o opony to jakość beznadziejna ale jeśli rozmawiamy o felgach nie jest żle faktem jest żę można trafić na minę ale wpadki zdarzają się też włochom i niemcom .dla przykładu montowałem 4 nowe felgi 20 brabus przyszły do mnie bezpośrednio od brabusa a po wnikliwych oględzinach okazało się żę pochodzą z chin jakości wykonania życzę wielu renomowanym producentom a obserwuję je z racji serwisowania te koła już parę lat

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 24 cze 2013, 12:27

Ja słyszałem, żeby nie brać felg made in ITALY
A Chiny zależy jak trafisz ...
Klakson masz takie ładne fele, a chcesz taki model do C6 założyć ??????

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 24 cze 2013, 20:41

nikos, Nom strasznie mnie kręcą bbs czarne ze srebrnym rantem :). A to dlatego, że jak wiesz (bądÂź nie) pomału robię moje autko w czarne elementy i felgi by się przydały jakieś z czarnym środkiem do kompletu. <okok> Na dniach powinniście kawałek pracy zobaczyć <okok>

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 24 cze 2013, 21:14

KL4K50N pisze:nikos, Nom strasznie mnie kręcą bbs czarne ze srebrnym rantem :). A to dlatego, że jak wiesz (bądź nie) pomału robię moje autko w czarne elementy i felgi by się przydały jakieś z czarnym środkiem do kompletu. <okok> Na dniach powinniście kawałek pracy zobaczyć <okok>
Wiem wiem, ale dla mnie Twoje felgi to jedne z ładniejszych .
Nie zmieniałbym ich, a na pewno już nie na te z obrazka ... ;)

matibronx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: matibronx » 03 lip 2013, 01:06

Kolego nie polecam, kolega miał chińskie s-liny:) po sezonie kwadratowe się zrobiły i nadawały sie na śmietnik.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl