Koledzy proszę o radę.
Dzisiaj musiałem wymienić oponki letnie , stare już się nie nadawały.
W warsztacie zaproponowali mi opony Dunlop Sport 07, z rocznika 2007, używane.
Wyglądały całkiem ciekawie i rześko.
Zgodziłem się , koła wyważono i zamontowano.
Autko jedzie płynnie, trzyma się drogi, nic nie bije.
Jedno ale: przy prędkości 20 - 30 km/h opony tworzą takie buczenie jakby łożyska poszły, czasem aż autko w środku drga . Przy większych prędkościach jest super.
Mam pytanie czy z tymi oponami jest coś nie tak, czy ten model tak ma.
na poprzednich Continental i zimówkach nic takiego nie występowało.
Doradźcie coś.
pozdrawiam
[A6 C5] straszny hałas - opny Dunlop
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
dzięki syper, mam wrażenie że jedna opona jest przytarta, tak jakby od raptownego
hamowania.
no właśnie, trochę dziwne, bo z prędkością hałas ustaje, a drganie występuje przy 30 km/h
Nie wiem czy mam opony oddać i szukać innych, czy jest możliwość że z czasem opony się zetrą i wyrównają
[ Dodano: 2010-04-17, 18:18 ]
miałeś rację syper, tylne chyba są wyząbkowane, jak przejdę ręką to czuję zadziory.
A6TDI zgadzam się z Tobą, ale ten sezon miałem pośmigać jeszcze na swoich starych, ale niestety zaczęły mi ściągać auto.
ponieważ była godz. 14 a jutro muszę wyjechać nie maiłem innego wyjścia tylko gumy od gumiarza. A ponieważ już je mam i gdyby nie ten hałas to mogłyby posłużyć jeszcze ze 2 latka - dlatego pytam czy oddać je w poniedziałek, czy opony mają szansę się wyrównać
Nie nastawiałem się teraz na wydatek na 4 nowe opony i to też problem.
pozdrawiam
hamowania.
no właśnie, trochę dziwne, bo z prędkością hałas ustaje, a drganie występuje przy 30 km/h
Nie wiem czy mam opony oddać i szukać innych, czy jest możliwość że z czasem opony się zetrą i wyrównają

[ Dodano: 2010-04-17, 18:18 ]
miałeś rację syper, tylne chyba są wyząbkowane, jak przejdę ręką to czuję zadziory.
A6TDI zgadzam się z Tobą, ale ten sezon miałem pośmigać jeszcze na swoich starych, ale niestety zaczęły mi ściągać auto.
ponieważ była godz. 14 a jutro muszę wyjechać nie maiłem innego wyjścia tylko gumy od gumiarza. A ponieważ już je mam i gdyby nie ten hałas to mogłyby posłużyć jeszcze ze 2 latka - dlatego pytam czy oddać je w poniedziałek, czy opony mają szansę się wyrównać

Nie nastawiałem się teraz na wydatek na 4 nowe opony i to też problem.
pozdrawiam
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel