[A6 C5]pytanie o felgi 15 - stki
[A6 C5]pytanie o felgi 15 - stki
Chce zakupić felgi stalowe 15 do auta na zime, byłem na giełdzie porozglądac się i częsć osób twierdzi że 15 nie podejdą do mojego auta obecnie mam 17 - stki od czego to zależy widziłem jedno auto z 15 - stkami. Jeżdze A6 z 2001 roku 1,9 130 KM
Kolego zapoznaj się proszę z regulaminem i nazywaj poprawnie tematy.
Kolego zapoznaj się proszę z regulaminem i nazywaj poprawnie tematy.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2008, 12:39 przez pirog, łącznie zmieniany 1 raz.
tak jak pisze kolega,spasują.mam takie felgi na sprzedasz,orginalne do A6,5-112-15".jak jesteś zainteresowany .plasmet20@WP.PL
Czesc,
ja mam u siebie teraz zalozone 16'' alu i z przodu mam do szczek hamulcow ze 3-4 mm. Wiec nie sadze zebym mogl zalozyc 15'' nawet stalowe. Myslalem ze juz tych 16'' nie uda mi sie zalozyc ale w koncu to oryginalny rozmiar wiec dziwne by bylo gdyby nie wszedl
Radze jednak sprawdzic dobrze przed zakupem.
Pozdrawiam!
ja mam u siebie teraz zalozone 16'' alu i z przodu mam do szczek hamulcow ze 3-4 mm. Wiec nie sadze zebym mogl zalozyc 15'' nawet stalowe. Myslalem ze juz tych 16'' nie uda mi sie zalozyc ale w koncu to oryginalny rozmiar wiec dziwne by bylo gdyby nie wszedl

Radze jednak sprawdzic dobrze przed zakupem.
Pozdrawiam!
Specyfiki na poprawe pamieci maja jedna wade - trzeba pamietac zeby je zazywac...
- Jaszczur-gl
- Forum Audi A6 / A7
- robertas1.8
- Forum Audi A6 / A7
Hej,
generalnie w A6 C5 masz rozstaw srub 5x112 wiec jesli tylko w Audi 100 jest taki sam a Ty nie masz z przodu tarcz hamulcowych jak w S-ce czy All Roadzie to powinienes moc. Ale zawsze lepiej przymierzyc.
Pozdrawiam
generalnie w A6 C5 masz rozstaw srub 5x112 wiec jesli tylko w Audi 100 jest taki sam a Ty nie masz z przodu tarcz hamulcowych jak w S-ce czy All Roadzie to powinienes moc. Ale zawsze lepiej przymierzyc.
Pozdrawiam
Specyfiki na poprawe pamieci maja jedna wade - trzeba pamietac zeby je zazywac...
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
skarp, wszystko zależy od tego jaki masz rozmiar przednich tarcz hamulcowych. Przy tarczach 288 mm jeszcze felgi 15 cali mogą być, ale dla 312 mm już muszą byc 16 cali. Rozmiar tarca musisz zmierzyc 9chyba, że go znasz), nie zalezy to tylko od mocy silnika, np. przy skrzyni automatycznej są z reguly większe niż przy manualu.
Części samochodowe online - Motostacja pl
Przyszła zima i przymierzyłem 15 z C4 do A6 i się okazało że nie pasują. Z przodu zaciski klocków hamulcowych są większe i koło pomimo takiego samego rozstawu śrub, głębokości felgi nie wchodzą, przeszkadzają zaciski ( motor 2,4B ), ale do A6 1,9 i 1,8 maja pasować, przynajmniej tak twierdził wulkanizator.
Specjalnie dla Ciebie poszedłem do garażu poprzez zaspy podwórkaabsajler pisze:Koledzy podepnę się pod temat za parę tygodni wyjazd do polski. Mam opony zimowe ale 15 calowe, znalazłem felgi na ebayu, i tu moje pytanie czy będą pasowały

Mam identyczne stalowe felgi, ten sam wzór, spisałem oznaczenia z moich tj 6J X15H2 ET 45
czyli śmiało kupuj
[ Dodano: 2008-11-24, 18:53 ]
ps. mi gostek załatwił ori z serwisu w Niemczech, zapakowane, po 50 zeta za sztukę, na nich wybite właśnie ten symbol, logo VW,Audi i GM czyli to samo
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sławek
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
to i ja się podepnę z 15" . Znalazłem dziś koła z Octavii 2 , gość ma odpisać jakie mają ET, ale to co znalazłem w internecie to 15 " maja ET47, w kalkulatorze wyszlo że z zewnątrz felga wejdzie -15 mm ( -16mm do granica 2% rozstawu kół od oryginału wg. znawców ), od wewnątrz auta -11mm ( wszystko w SPAM do oryginalnych alu Audi.
Sprzedaje prawie nowe opony ze śrubami bo podobno te z alufelg są za długie.
Sprzedaje prawie nowe opony ze śrubami bo podobno te z alufelg są za długie.