[A6 C5 2.4 170 KM] koło dojazdowe
[A6 C5 2.4 170 KM] koło dojazdowe
witam,
W związku z tym że założyłem instalację lpg i musiałem zrezygnować z zapasu (zabiera dużo miejsca) potrzebuję informacji dotyczących dojazdówki.
1. Jaki wymiar koła mam kupić
2. rozstaw śrub ?
3. czy mozliwe jest zastosowanie koła o średnicy np. 14 lub 15 cali ?
4. może zrezygnować z koła na rzecz preparatów uszczelniających ?
Proszę o opinie lub sugestie dotyczące w/w tematu
dziękuje
mc
W związku z tym że założyłem instalację lpg i musiałem zrezygnować z zapasu (zabiera dużo miejsca) potrzebuję informacji dotyczących dojazdówki.
1. Jaki wymiar koła mam kupić
2. rozstaw śrub ?
3. czy mozliwe jest zastosowanie koła o średnicy np. 14 lub 15 cali ?
4. może zrezygnować z koła na rzecz preparatów uszczelniających ?
Proszę o opinie lub sugestie dotyczące w/w tematu
dziękuje
mc
Rozstaw srub taki jaki masz teraz - czyli nie dam głowy ale 5x112
koło dojazdowe 125/80R16 - co do mniejszych po co...i tak niewiele mniej miejsca zyskasz. Co do preparatow uszczelniajacych sam sie ostatnio zastanawialem - koles ktory sie tym zajmuje daje roczna gwarancje ze nic mi sie nie stanie z kolem - hmmm ... mozesz sprobowac powodzenia
koło dojazdowe 125/80R16 - co do mniejszych po co...i tak niewiele mniej miejsca zyskasz. Co do preparatow uszczelniajacych sam sie ostatnio zastanawialem - koles ktory sie tym zajmuje daje roczna gwarancje ze nic mi sie nie stanie z kolem - hmmm ... mozesz sprobowac powodzenia
Ludzie są samolubni - myślą o sobie ... Ja jestem inny - myślę o mnie ...
- Wawryn
- Forum Audi A6 / A7
powiedzcie mi taką rzecz tez mnie nurtuje dojazdówka.Mam teraz gluty jakieś za 30 zł.Pytałem w wulkanizacji ,one pomagaja przy małej nieszczelności inaczej te gluty tez zbytnio nie pomogą...taką opinie usłyszałem.
a co do dojazdówki to pytam bo jeżdze zimą na 16,latem na 17, chciałem kupić dojazdówkę 16 ale jest ogrom droższa niż 15 .i tu moje pytanie czy jak latem złapie przysłowiowego kapcia to 15 nie będzie za mała
?
a co do dojazdówki to pytam bo jeżdze zimą na 16,latem na 17, chciałem kupić dojazdówkę 16 ale jest ogrom droższa niż 15 .i tu moje pytanie czy jak latem złapie przysłowiowego kapcia to 15 nie będzie za mała

A6 C5 2.4 Benz+LPG Autom
Witam,
Po wyjeÂździe na urlop też zastanawiam się nad dojazdówką. Pianki są ok, pod warunkiem, że nie kupimy najtańszego g@&^a. Po wizycie u wulkanizatora zapłaciłem tylko z 15zł więcej za czyszczenie opony.
Jeśli wszystko jest ok, to dlaczego zastanawia mnie dojazdówka, za którą trzeba zapłacić te 300/325zł?
WyobraÂźcie sobie sytuację - jedziecie na urlop w PL. Drogi mamy jakie mamy. Wpadasz w dziurę, uszkadza się felga (wgniecenie rantu wystarczy) i piankę to sobie możemy w nos wcisnąć.... no chyba że są na to jakieś sposoby o których nie wiem?
Po wyjeÂździe na urlop też zastanawiam się nad dojazdówką. Pianki są ok, pod warunkiem, że nie kupimy najtańszego g@&^a. Po wizycie u wulkanizatora zapłaciłem tylko z 15zł więcej za czyszczenie opony.
Jeśli wszystko jest ok, to dlaczego zastanawia mnie dojazdówka, za którą trzeba zapłacić te 300/325zł?
WyobraÂźcie sobie sytuację - jedziecie na urlop w PL. Drogi mamy jakie mamy. Wpadasz w dziurę, uszkadza się felga (wgniecenie rantu wystarczy) i piankę to sobie możemy w nos wcisnąć.... no chyba że są na to jakieś sposoby o których nie wiem?
Fiat 126p
Peugeot 205
Suzuki Vitara 4x4
VW Golf IV 1.9 GTi
Fiat Brava
Audi A6 C5 Avant
Peugeot 205
Suzuki Vitara 4x4
VW Golf IV 1.9 GTi
Fiat Brava
Audi A6 C5 Avant
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
ale kotleta odgrzaliscie 
ja jestem zdania ze dojazdowka czy pelno wymiarowy zapas jest zawsze bezpieczniejszy, ja wozilem pewnego czasu spray ale po sytuacji w firmowce juz nie , mianowicie teraz wszysteki nowe auta maja spray , w firmowce tez tak mialem , ale przecialem opone i dupa trzeba bylo wzywac lawete wiec spray sie na nic zdal - a tak gdyby byla zapasowka to szybka przekladka i mozna zwiedzac dalej - ale ile ludzi tyle opini wiec sam wybierz co jest dla Ciebie najlepsze

ja jestem zdania ze dojazdowka czy pelno wymiarowy zapas jest zawsze bezpieczniejszy, ja wozilem pewnego czasu spray ale po sytuacji w firmowce juz nie , mianowicie teraz wszysteki nowe auta maja spray , w firmowce tez tak mialem , ale przecialem opone i dupa trzeba bylo wzywac lawete wiec spray sie na nic zdal - a tak gdyby byla zapasowka to szybka przekladka i mozna zwiedzac dalej - ale ile ludzi tyle opini wiec sam wybierz co jest dla Ciebie najlepsze
Hejka,
Kotelt to niezły i to ma parę lat
pychota :P
Tu masz artykuł na ten temacik http://www.rezulteo-opony.pl/poradnik-o ... -wozu-2304
Ja odpukać na razie nie wymieniałem, ale sprawdzam raz, dwa razu w roku czy tam jest ciśnienie w oponie.
Pozdro!
Alex
Kotelt to niezły i to ma parę lat

Tu masz artykuł na ten temacik http://www.rezulteo-opony.pl/poradnik-o ... -wozu-2304
Ja odpukać na razie nie wymieniałem, ale sprawdzam raz, dwa razu w roku czy tam jest ciśnienie w oponie.
Pozdro!
Alex
-
- Forum Audi A6 / A7
C5, przynajmniej przedliftowe wychodziły nawet z fabryki na 15" felgach - sam jeżdzę na takich w zimie, wygląda fatalnie, ale studencki budżet na wiele nie pozwala
U mnie po wymianie tarcz i klocków z przodu bałem się, że nie wejdzie 15", ale zostało jeszcze troszkę miejsca. Zaznaczam, że mówię o 2,5 TDI, ale wydaje mi się, że w 1,8T nie ma większych tarcz i grubszych klocków niż u mnie.