Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Kapcie dla mojej Niuni

Koła, felgi i opony
enduro7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T AJL 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: enduro7 » 20 kwie 2012, 00:38

może was zaskoczę ale większość renomowanych firm europejskich produkuje swoje wyroby w europie ale z surowych odlewów wykonywanych w chinach i indiach tak żę większość jeżdzi na chiĂączykach .zresztą technologia odlewania grawitacyjnego jest tak prosta że prosta manufaktura sobie z tym poradzi .o ile jestem przeciwnikiem chiĂąskich opon (dopuki nie poprawią jakości) o tyle nie widzę zadnych problemów z chiĂąską felgą a przerzucam na serwisie tego trochę gnie się tak samo jak europejska .pęka tak samo jak europejska ,wyważa się tak samo jakęuropejska i do prostowania nadaje się tak samo jak europejska . więc nie wiem skąd te mity .wlałbym nową chiĂąską replikę niż spawany szpachlowany prostowany odpicowany orginał z allegro .
mówimy tu o felgach odlewanych grawitacyjnie .
a nie o odkuwanych czy walcowanych bo to zupełnie inny temat i ich jest zaledwie ok 5%

Awatar użytkownika
Yogi2503
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Yogi2503 » 24 kwie 2012, 15:30

enduro7 pisze:może was zaskoczę ale większość renomowanych firm europejskich produkuje swoje wyroby w europie ale z surowych odlewów wykonywanych w chinach i indiach tak żę większość jeżdzi na chiĂączykach .zresztą technologia odlewania grawitacyjnego jest tak prosta że prosta manufaktura sobie z tym poradzi .o ile jestem przeciwnikiem chiĂąskich opon (dopuki nie poprawią jakości) o tyle nie widzę zadnych problemów z chiĂąską felgą a przerzucam na serwisie tego trochę gnie się tak samo jak europejska .pęka tak samo jak europejska ,wyważa się tak samo jakęuropejska i do prostowania nadaje się tak samo jak europejska . więc nie wiem skąd te mity .wlałbym nową chiĂąską replikę niż spawany szpachlowany prostowany odpicowany orginał z allegro .
a nie o odkuwanych czy walcowanych bo to zupełnie inny temat i ich jest zaledwie ok 5%

Brawo <brawo> w koncu ktos kumaty :) ale jesli chodzi o fele yo udalo mi sie sprowadzic oryginaly S-line z Niemiec za simieszne pieniadze wstawie foty (podkreslam ze felgi jak nowki i dlatego sie skusilem ) Pozdro i dzieki ze wytlumaczyles niekumatym o co chodzi :)

[ Dodano: 2012-04-24, 15:32 ]
Krzysztof hakuna matata Obrazek Obrazek Obrazek
Yogi

franio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: franio » 24 kwie 2012, 22:10

ale ty uparty jesteś Y. Ja bym nic nie ściągał z niemiec, tylko puszki zbierał, zniósł do kitajca i by ci między sajgonkami fele uszykował jak ta lala ;)

[ Dodano: 2012-04-24, 22:12 ]
enduro7 pisze:może was zaskoczę ale większość renomowanych firm europejskich produkuje swoje wyroby w europie ale z surowych odlewów wykonywanych w chinach i indiach tak żę większość jeżdzi na chiĂączykach .zresztą technologia odlewania grawitacyjnego jest tak prosta że prosta manufaktura sobie z tym poradzi .o ile jestem przeciwnikiem chiĂąskich opon (dopuki nie poprawią jakości) o tyle nie widzę zadnych problemów z chiĂąską felgą a przerzucam na serwisie tego trochę gnie się tak samo jak europejska .pęka tak samo jak europejska ,wyważa się tak samo jakęuropejska i do prostowania nadaje się tak samo jak europejska . więc nie wiem skąd te mity .wlałbym nową chiĂąską replikę niż spawany szpachlowany prostowany odpicowany orginał z allegro .
masz oczy i rozum to widzisz co kupujesz
a made in poland też ciamdziangi?
80 B4 2.0
A4 B5 1.8T
A6 C5 2.8

enduro7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T AJL 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: enduro7 » 24 kwie 2012, 22:39

made in poland to ronal i ATT.
RONAL miękki jak puszka po piwie co 4 do prostowania ale sa wdzięczne i dają sie prostować idealnie .jest co prawda kilka twardych modeli ale to wyjątki -nie wiem czy odlewy robią robią sami
ATT felga prawie pancerna nieczęsto trafia do prostowania stopem przypomina orginalne felgi vw z lat1990- 2005.
att samemu odlewa felgi dla siebie(niewielkie ilości) i na export -ale dla kogo ? -to tajemnica handlowa.

franio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: franio » 27 kwie 2012, 20:43

enduro7 pisze:made in poland to ronal i ATT.
RONAL miękki jak puszka po piwie co 4 do prostowania ale sa wdzięczne i dają sie prostować idealnie .jest co prawda kilka twardych modeli ale to wyjątki -nie wiem czy odlewy robią robią sami
ATT felga prawie pancerna nieczęsto trafia do prostowania stopem przypomina orginalne felgi vw z lat1990- 2005.
att samemu odlewa felgi dla siebie(niewielkie ilości) i na export -ale dla kogo ? -to tajemnica handlowa.
to to ja mam taką pancerną <lol>
80 B4 2.0
A4 B5 1.8T
A6 C5 2.8

matibronx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: matibronx » 17 paź 2012, 20:30

good:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce