głosniejsze od zimowych :shock:eneron pisze:Ja mam Michelin Pilot Primacy i jak na razie jest ok, bieżnik asymetryczny, nie zauważyłem żadnych minusów, jedynie to, że są głośniejsze od zimowych Good Year UultraGrip7
[A6 C5] jakiej firmy opony kupić?
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Tak, są głośniejsze.satch pisze:głosniejsze od zimowych :shock:eneron pisze:Ja mam Michelin Pilot Primacy i jak na razie jest ok, bieżnik asymetryczny, nie zauważyłem żadnych minusów, jedynie to, że są głośniejsze od zimowych Good Year UultraGrip7
Na poprzednich alu miałem letnie Uniroyal RainSport1 i też były głośniejsze od zimówek GoodYera
Obecne zimówki są chyba cichsze niż opony letnie.
Mam jeszcze takie porównanie (w poprzednim aucie)
Zimowe Dębica Frigo 2 były cichsze od letnich Good Year Excellence
Zimowe Dębica Frigo 2 jest cichsza od Toyo Proxes T1
Nie sugerowałem się żadnymi informacjami z prasy, lecz stwierdzam to z własnej autopsji.
Opony zimowe są może temu cichsze, że wykonane są z bardziej miekkiej gumy

A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Na nowych (Michelin oraz GoodYear UG7) (A6)syper pisze:a kolega eneron, jeździ na nowych czy używanych letnich bo taka gama opon zjeżdżonych nowych to przez kilka lat
i nie sądzę że frigo jest cicha bo mam je na 306
Uniroyal były założone gdy kupowałem auto (A6)
W Fordzie Mondeo miałem zimowe Dębice Frigo 2 (Zimówki były nowe, letnie GoodYear były już na aucie, Toyo dostałem za free :mrgreen: które też jeździły w Mondeo )
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Muszę zmienić oponki do tej pory miałem Pneumat 205/60/R15 91V były rewelacyjne jednak ze względu na to, że u nas nie są dostępne i trzeba je sprowadzać szukam czegoś równie dobrego albo lepszego. Z testów najlepiej wypadają Goodyear EFFICIENTGRIP 195/65/R15 i cena jest też przystępna (http://www.opony.com.pl/testy/index_tes ... oku=letnie) Czy macie swoje zdanie te temat tych opon i firmy? Pozdrawiam
Muszę zmienić oponki do tej pory miałem Pneumat 205/60/R15 91V były rewelacyjne jednak ze względu na to, że u nas nie są dostępne i trzeba je sprowadzać szukam czegoś równie dobrego albo lepszego. Z testów najlepiej wypadają Goodyear EFFICIENTGRIP 195/65/R15 i cena jest też przystępna (http://www.opony.com.pl/testy/index_tes ... oku=letnie) Czy macie swoje zdanie te temat tych opon i firmy? Pozdrawiam
Jeżeli Pirelki to jakie jest tego dużo a przynajmniej w sklepach internetowych wiele bieżników tej firmy w opiniach ustępuje wybranym przeze mnie GOODYEAR-kom.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2009, 09:00 przez kali-1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
Ja doradzam Dunlop SP Sport 9000 (takie mialem fabryczne) i teraz kupilem te same. Wielu wlascicieli Audi a6 jezdzi na tych gumach. Co prawda trudno je dostac (bo to przeciez opony sportowe o najwiekszym indeksie predkosci max. :mrgreen: ) i nie sa tanie (ok 500 zł na allegro i do700zl w wulkanizacjach) ale tu DUNLOP i polecam je. :lol:
- wojciech_A6_C6
- Forum Audi A6 / A7
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
jak nie znasz marek opon to się nie wypowiadaj :-P a tym bardziej że zakładasz używki zimówki, sam jeżdżę na używkach ale tylko na letnichLechu pisze:Ja ogólnie jeżdżę na używkach ale czegoś takiego bym nie kupił
kolega takie posiada Nokian WR G2 na RAV4 i bardzo je chwali styl jazdy raczej agresywny
sam takie kupiłem ale nie doszły do mnie i dostałem zwrot
a zakupiłem pirelli sotto zero -rewelacja