[A6 C5] Jakie ET felgi do A6?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Nie ma imienia
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Nie znam profilu
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 3.0 BiTDI 313KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
Et50 jest chyba za duze. Musi byc ponizej 47. W c5 jest kiepsko wyprofilowana przednia zwrotnica przez co z duzymi et nic nie pasuje. Tak samo felgi to w sumie max 18 bo na 19 juz musza byc jakies ultra niskie opony 235 35 albo 225 35 r19. W c6 fajnie zrobili bo "cofneli" gorna końcówke i wahacze przez co i 20 cali tam wchodzi bez problemu.
A6 c5 1.9tdi afn
A6 c6 2.0tdi blb
A6 c6 2.0tdi blb
Witam.
Przegrzebałem kilka stron do tyłu ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Jeżeli takowe było bardzo przepraszam.
Planuję zakup felg 18'' do mojej audi a6 c6, znalazłem ogłoszenie z ciekawymi felgami jednakże jest do wyboru et 30 i 35.
Nie wiem które lepiej by wyglądało i zachowywałoby sie na samochodzie. Poniżej dodam jeszcze parametry felg podane na ogłoszeniu:
Parametry felg: 8x18", otwór 66.6/57.1 w przypadku pierścieni redukujacych, ET 30 albo 35 (do wyboru).
Moglibyście podpowiedzieć które ET wybrać?
Przegrzebałem kilka stron do tyłu ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Jeżeli takowe było bardzo przepraszam.
Planuję zakup felg 18'' do mojej audi a6 c6, znalazłem ogłoszenie z ciekawymi felgami jednakże jest do wyboru et 30 i 35.
Nie wiem które lepiej by wyglądało i zachowywałoby sie na samochodzie. Poniżej dodam jeszcze parametry felg podane na ogłoszeniu:
Parametry felg: 8x18", otwór 66.6/57.1 w przypadku pierścieni redukujacych, ET 30 albo 35 (do wyboru).
Moglibyście podpowiedzieć które ET wybrać?
- Xray T2
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Takie szybkie pytanie felgi 18" et 30, przód 9', tył 10' wejdą do a6 c5 avant przy obniżeniu -35mm
Dołożone:
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.
Pomoc w wyborze ET Help
Siemka nie będę ściemniał ale Et to jest dla mnie czarna magia co inny rozmiar inna szerokość felgi to różne ET masakra
Mam zamiar kupić felgi na oponach zimowych I jest problem z et koleś ma 2 komplety od a4 b7 avant są tam 16 ale czekam na info jaka jest średnica felg opony siedzą tam 205.55.16 i maja et 42 a drugi komplet 35 jeżeli felga będzie 7j albo 7.5j to które ET wybrać
Proszę o szybka pomoc bo w weekend chcem pojechać po allusy
Czy istnieje jaka reguła co do et i szerokości felgi np
6j maja taki zakresy et
7j taki i taki
7.5 i tak dalej

![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Czy istnieje jaka reguła co do et i szerokości felgi np
6j maja taki zakresy et
7j taki i taki
7.5 i tak dalej
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Z ET 35 będą ładnie wyglądać, ale te z ET 42 też wejdą, ale schowają się nieco w nadkole. Możesz przymierzyć oba zestawy? Na jedną stronę (przód i tył) załóż jeden komplet, a na drugą stroną drugi komplet i będziesz wiedział, na których jest lepiej.
Przenoszę temat do podobnego z wyborem felg oraz ich ET.
Przenoszę temat do podobnego z wyborem felg oraz ich ET.