na zimę Nokiany a na lato
Dunlop sport max TT w 18 stkach
Nokiany miłe zaskoczenie a Dunlop odwrotnie
głośne opony i już się wyzabkowaly...
więc może polecilbym Ci coś z Nokianow na lato

bardzo dobra cena i dobra jakość.
W tej akurat kwestii, to jeździłem na Barum Bravuris i Bravuris 2, 17 cali. Są to opony z indeksami 17ZR i 91W i one sa akurat Made in France i z rantem ochronnym. Moje wrażenia sa dziwnie pozytywne ( to "dziwnie" bo myslałem, że bedzie coś nie tak a jestem dość wybrednygembas pisze:barumy takie sobie slowackie albo czeskie chyba...........
Napisałem to wyjasnienie coby nie szerzyc nieprawdziwych informacji !gembas pisze:Z tego co wiem to Barumy sa Czeskiej firmy raczej,moze zaklad produkcyjny maja po za Czechami...........
Chciałbys miec ostatnie słowo w dyskusji, tak ?gembas pisze:Wiesz co, barumy mialem 10 lat temu w seicento sporting i jezdilo sie fatalnie wiec nie przekonasz mnie ze w a6 sprawuja sie super,jak sie kupuje nowe kapcie to nalezalo by kupic porzadne,pozdrawiam,zaznaczajac ze nie chce mi sie wiecej pisac na ten temat w celu nabijania bezsensownie postow,jezeli sa jeszcze jakies sugestie lub checi do wymiany opini na temat opon, zapraszam na priv,pozdrawiam..........
A Szanowny Kolega ma jakis kompleks na punkcie Super Userów czy jakgembas pisze:co do opini pana Super Usera to sam zaprzeczyl sobie ja mialem w seitasie 15 calowe kapcie barum i byly do kitu,w skodzie octavii szanowny kolega mial 15 i byly z nimi problemy,wiec to sie rozumie samo pzrez sie ze czym wiekszy kapec to bedzie gorzej skoro producent nie radzi sobie z 15 calowymi oponami,napisze jeszcze raz i ostatni kupujac nowe opony nie oszczedzajmy i kupmy porzadne opony klasy Premium,wiadomo ze sa nie raz sporo drozsze ale na bezpieczenstwie nie powinno sie oszczedzac,podkreslam raz a porzadnie,reszte pozostawiam szanownemu gronu do wlasnej samooceny,pozdrawiam...........
o którym cały czas dyskutujemy, bo na Barumach Bravuris i Bravuris2 w rozmiarze 225/45 ZR17 91W jest napis "Made in France"gembas pisze:dwa Barumy sa Slowackie
ja sobie chwale toyo proxxes t1rnax23 pisze:Witam ja jeżdżę na tych Michelinach Primacy HP na tej samej feldze tylko profil 50. Nie mam do nich zastrzeżeń są OK. Głośne też nie są a co do ścieralności to narazie się trzymają
Co do innych opon jeździłem na
vredestein 225/55/16 naprawde dobre opony i z pewnością moge je polecić
NEXEN 225/55/16 opon nie polecam reklamowałem kilka razy.
Dunlop Sp Sport 9000 225/40/18 Opona dobra ale komfort jazdy na takiej feldze jest naprawde zły.