Felgi z neta (zamienniki), czy sie zmieszczą i jakie opony?
Felgi z neta (zamienniki), czy sie zmieszczą i jakie opony?
Witam. Upatrzyłem sobie ostatnio felgi na allegro, dokładnie takie: http://img839.imageshack.us/img839/6489/onn6.jpg
Teraz mam pytanko. W chwili obecnej furka stoi na felach 15" i oponach 195/55 R15. Jakie oponki byście polecali co mojej furmanki pod wzgeledem szerokości. Myslałem o 225-235. Silnik mam 1,9 TDI 110KM i myśle ze jak załoze szeroki kapeć to autko straci troche na mocy, chociaż prowadzić powinno sie stabilniej. a i mam jeszcze pytanko odnośnie tych felg z Allegro. Czy one wgl nadają sie do uzytku pod względem wytrzymałości? Czy to nie jest jakaś tandeta, bo na zdjęciach wyglądają obiecująco. A moze macie jeszcze jakies fajniejsze wzory felg ktore pasowały by do A6 C5. Kolor nadwozia mam biały i do tego wszytskie dokładki (doły zderzaków pomalowane w kolor). Aa i czy jeszcze czy ta felga bez problemu zmieści się we wnęce koła.
Pozdrawiam
Teraz mam pytanko. W chwili obecnej furka stoi na felach 15" i oponach 195/55 R15. Jakie oponki byście polecali co mojej furmanki pod wzgeledem szerokości. Myslałem o 225-235. Silnik mam 1,9 TDI 110KM i myśle ze jak załoze szeroki kapeć to autko straci troche na mocy, chociaż prowadzić powinno sie stabilniej. a i mam jeszcze pytanko odnośnie tych felg z Allegro. Czy one wgl nadają sie do uzytku pod względem wytrzymałości? Czy to nie jest jakaś tandeta, bo na zdjęciach wyglądają obiecująco. A moze macie jeszcze jakies fajniejsze wzory felg ktore pasowały by do A6 C5. Kolor nadwozia mam biały i do tego wszytskie dokładki (doły zderzaków pomalowane w kolor). Aa i czy jeszcze czy ta felga bez problemu zmieści się we wnęce koła.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 paź 2013, 22:11 przez nixev, łącznie zmieniany 1 raz.
Felgi wyglądają na prawdę fajnie. Jaka jest ich cena jeśli można spytać? Ja przymierzam się do kupna opon zimowych ale zastanawiam się nad dwoma wariantami:
- albo kupię na zimę stalówki + zimówki,
- albo fajne felgi na lato a te co mam w standardzie przełożę na zimę.
I nie będę musiał jeździć po wulkanizacjach za każdą zmianą kapci.
Także kolego wstawiaj foto i zobaczymy czy warto ale sądząc po felgach to prawdopodobnie tak!
I nie będę musiał jeździć po wulkanizacjach za każdą zmianą kapci.
Także kolego wstawiaj foto i zobaczymy czy warto ale sądząc po felgach to prawdopodobnie tak!

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
będziesz musiał -chociażby raz do roku wyważyćfullas pisze:Felgi wyglądają na prawdę fajnie. Jaka jest ich cena jeśli można spytać? Ja przymierzam się do kupna opon zimowych ale zastanawiam się nad dwoma wariantami:
I nie będę musiał jeÂździć po wulkanizacjach za każdą zmianą kapci.
jednak załoze 225/45 R17 bo mam namierzone w dobrej cenie i o ładnym bierzniku "choinki". Zdecydowalem ze te fele: http://alucenter.eu/environment/cache/i ... 0ada54.jpg bardziej będą pasowały i będą nawiązywać do oryginału. Jeszcze moze pomaluje zaciski na czerwony kolor to bedzie spoko. Dzieki za podpowiedzi. Pozdrawiam ![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Normalnie juz sam nie wiem co wybrać, obydwa wzory są ładne. Jak bym wziął ten pierwszy co pokazywałem to chociaż ten samochod troche by się wyrózniał z tłumu, bo tych drugich felg to jest od zatrzesienia u mnie w Płocku. W tych pierwszych przynajmniej bylo by lepiej widać zacisk, jak bym go zrobił na czerwono. Co myślicie o tym?