Witam
Jak w temacie Panowie mam nowiutkie felgi, praktycznie po jednym sezonie z innego auta. Wyglądają bajecznie w ciemnym chromie . Kupiłem je na zeszły sezon jako nowe więc przy sprzedaży poprzedniego auta żal było je oddawać za pół darmo. Felgi mają rozmiar 17" 7J ET 40 . Niestety wczoraj gdy próbowałem je założyć okazało się ze zacisk który jest z przodu blokuje felgę. Felga niby siada na swoje miejsce i da się ją dokręcić jednak zacisk dochodzi tak blisko ze ją blokuje .
Chciałbym kupić dystanse do tego ale nie wiem jakie i z czego i czy wogóle jest to bezpieczne przy autach wiekszej mocy , duzym cieżarze i dość ostrej jeździe .
1. Czy Waszym zdaniem jest to bezpieczne rozwiązanie ?
2. Jaki materiał wybrać na dystans alu, duralu , czy inny metal. Jakie wytrzymałe śruby ? ÂŚruba będzie przeciez o wile bardziej narażona na tzw ścinanie.
3. Jaki gruby ten dystans czy 17mm starczy ?
Pozdrawiam
[ A6 C5 ] Felgi 17" moc 250 KM i dystanse czy to bezpie
bezpieczne to będzie jeśli kupisz dystanse porządnej renomowanej firmy z wszystkim atestami.liberro pisze:1. Czy Waszym zdaniem jest to bezpieczne rozwiązanie ?
poszukaj w firmach tuningowych jakimi dystansami dysponują i oni napewno Ci coś dobiorą.liberro pisze:2. Jaki materiał wybrać na dystans alu, duralu , czy inny metal. Jakie wytrzymałe śruby ? ÂŚruba będzie przeciez o wile bardziej narażona na tzw ścinanie.
to już sam musisz ocenić Ty widzisz ile Ci brakuje aby felga o nic nie obcierała, pamiętaj też żeby felga po założeniu dystansu nie obcierała o krawędź błotnika szczególnie przy obciążeniu.liberro pisze:3. Jaki gruby ten dystans czy 17mm starczy ?
Pozdro
PAGÓR
![Obrazek]()