ET 42 18 cali 8j
ET 42 18 cali 8j
Witam koledzy jak w temacie czy ktoś się orientuje czy felgi 18 cali z ET 42 i szerokości 8j będą pasowały do mojego audi a6 c5 z silnikiem 2.4 avant jeśli tak to jakie opony muszę założyć 235/45 czy 245/45 lub inne proszę o sugestie i podpowiedzi na ten temat z góry dziękuję i jest to trochę pilne dzieki
Nie czuję się jakimś super specjalistą w temacie ale u siebie posiadam podobna felgę tzn 18 8J tylko ET mam 35 wiec uważam ze wejdzie bez problemu, jedynie jeśli byś chciał żeby felga zgrała się z obrysem a nie była schowana musiałbyś zastosować dystans ale niech może wypowiedzą się prawdziwi spece. Jak wygląda u mnie możesz sobie zerknąć w moim linku. Co do rozmiarów wiem ze któryś z kolegów podawał tabele rozmiarów homologowanych i wiem na pewno ze do polifta było 235/40 ale nie wiem jak wygląda sprawa z przed liftem.
Same felgi już mierzyłem tylko bez opon i to mnie tylko Zastanawia jak to z opona będzie pasowało bo te felgi są bez opon i tu mam cały czas problem jakiej szerokości opony kupić i jakiej wysokości z góry dzięki kolego postaram się to jakoś ogarnąć chyba że ktoś jeszcze może pomóc to chętnie poczytam na ten temat
-
- Forum Audi A6 / A7
Podłącze się do tematu. Posiadam felgi ori ronale rs6 18" 8j z et 43 i na nich opony 245/40/18.
Problem w tym ze po założeniu felg na przód nie obeszło się bez dystansów 15mm, stwarzając kolejny problem... po wjechaniu na wyboje opony ocierają o błotniki. Czy wymiana opon na 225/40 usunie problem i będę mógł założyć felgi bez dystansów ?
Problem w tym ze po założeniu felg na przód nie obeszło się bez dystansów 15mm, stwarzając kolejny problem... po wjechaniu na wyboje opony ocierają o błotniki. Czy wymiana opon na 225/40 usunie problem i będę mógł założyć felgi bez dystansów ?
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna