i jakie polecacie oponki jeśli trzeba będzie kupić nowe? jest sens kupować opony bieżnikowane ?
"W" to indeks prędkości z jaką maksymalnie można poruszać się na danej oponie. W tym przypadku jest to 270 km/hkopec pisze:na paragonie mam napisane "225/45/17w" czy to "W" coś znaczy ?
Jak chcesz zachować dotychczasową szerokość, czyli 225, to lepiej weź profil 45. Oczywiście technicznie nic nie stoi na przeszkodzie żebyś założył 225/50, ale myślę że do 17" to nie pasuje.kopec pisze:lepiej kupić opony takie jak mialem "225/45/17" czy lepiej kupić wyższe czyli np "225/50/17" ?
Hi,hi sorki...pomyłeczka-=Rafal=- pisze:Paulo3535, nie bieżnikowanIe. Bieżnikowane. Rodzaj opon.
Dokładnie miałem to samo, z tym, że wracałem, ze Słowacji po ok 700 km. Fart mój był taki, że było to w miarę blisko domu.Jacks pisze:Miałem identyczny przypadek 3 lata temu, z tym że wybrzuszenie powstało po pewnym czasie na założonej już oponie. Sprawę odłożyłem "na potem", a finał był taki, że opona strzeliła przy prędkości około 40 km/h podczas jazdy po łuku.