Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Nowy model D2S OSRAM SILVERSTAR 4200K zna ktoś?

Wszystko co dotyczy ogólnie układów elektrycznych, nie przywiązane stricte do konkretnego modelu włącznie z innymi pojazdami.
ODPOWIEDZ
Tomek77
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Nowy model D2S OSRAM SILVERSTAR 4200K zna ktoś?

Post autor: Tomek77 » 21 lut 2012, 00:58

Czy ktoś miał styczność z tymi palnikami?
D2S XENARC OSRAM - SILVERSTAR -4200K
Link do aukcji: http://motoallegro.pl/osram-d2s-silvers ... 50605.html
Chcę wymienić swoje na coś dobrze świecącego. To jest nowy model barwa nie ma dla mnie znaczenia, ważne żeby świeciły jak najjaśniej.
Cytat: "- Zgodnie z Osram, najjaśniejsza, zatwierdzony żarówka ksenonowa na świecie! "

Zamówiłem, zobaczymy, jak zamontuje zrobię kilka zdjęć i napisze jaki efekt.
Dodatkowo drogowe będą H7 OSRAM NIGHT BREAKER PLUS i to samo w przeciwmgłowe H3 też OSRAM NIGHT BREAKER PLUS.
Uparłem się z tymi OSRAM NIGHT BREAKER PLUS bo w aucie u żony świecą wyjątkowo mocno i w miarę na biało.

piotrek24dm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7T 230KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: piotrek24dm » 06 mar 2012, 12:47

Osram to sobie można osrać. Z żarników to polecam firmę Philips dobre żarniki żywotne i super świecą. Jeżeli chcesz mieć światło żółto białe to kup 4200K dobry wybór ja osobiście preferuję w xenonie poświatę błękitu lub lekki niebieski kolor czyli 6000K. Po co mi xenon który świeci kolorem zwykłej żarówki. Co do H7 to te OSRAM NIGHT BREAKER możesz od razu wyrzucić na śmietnik bo i tak po 2 miesiącach się przepalą. Chyba że żadko jeździsz na długich. Polecam polską sprawdzoną firmę teraz tylko nie pamietam nazwy żarówki ale jest produkowana w Baranowie. Można ją dostać w marketach Jasam oraz Agroma grupa Sznajder za cenę około 60zł za 2 sztuki. H1 koło 30zł. ÂŻarówki nie do zdarcia a dają poświatę błękitu i się nie przepalają. Wsadzając taką żarówkę w soczewkę gwarantuję Ci że nie odróżnisz jej od xenona 6000K. Mam spore doświadczenie z żarówkami. Poszło na to trochę nie potrzebnie gotówki ale wiedza kosztuję tak więc chciałbym się tym podzielić. <lol> Pozdrawiam.

Zrobię fotkę opakowania tych żarówek i wrzucę w najbliższym czasie.
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html

Tomek77
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Tomek77 » 07 mar 2012, 08:25

Jak możesz to zapodaj zdjęcie tych polskich żarówek.
Co do xenonów to mi chodzi trochę o co innego, nie zależy mi być cool blue tylko na jak największej ilości światła.
Czasy szpanu niebieskim światłem już minęły, teraz jest szpanik na Ledy <lol2> z tym że ja i tak nie jestem modny więc i to mam w d...
Trochę muszę pochwalić te silverstary bo teraz wiem co to oświetlenie drogi i pobocza bo o to chyba chodzi.
Zrobiłem test-porównanie moich starych żarówek właśnie 5000K no name (piękna barwa bluue <mruga> ) i nowych osramów silverstar 4200K (barwa rzeczywiście jak na razie trochę biało żółta, ale myślę że się rozświetli na bardziej biały kolor z czasem, przynajmniej tak miałem w poprzednim aucie i osramami 4300K z czasem piękna barwa biała)

Porównanie: pierwsze zdjęcie światła mijania Xenon 5000K (no name), a drugie zdjęcie Osram Silverstar 4200K. Miejsce to samo, zdjęcia o tych samych parametrach bez obróbki, po za znakiem wodnym.

Obrazek

Obrazek

Drugie porównanie: ÂŚwiatła Długie czyli Bi-xenon i H7. Pierwsze zdjęcie xenon 5000K no name + H7 Philips. Drugie zdjęcie Xenon Osram Silverstar 4200K + H7 Osram Night Breaker Plus.

Obrazek

Obrazek

piotrek24dm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7T 230KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: piotrek24dm » 07 mar 2012, 09:48

Faktycznie jak wolisz białe światła to lepiej świecą. Ja wolę żeby były blue style i mogą świecić gorzej.

Tak po za tym może te osramy świecą dużo lepiej od standardowych żarówek ale szybko Ci się przepalą. Miałem kiedyś te night breaker w innym aucie na mijania to wytrzymały 2 miesiące.

Wrzucam fotki tych świetnych polskich żarówek (w opakowaniu są jakieś inne żarówki). Ziomek ma w bmw już półtora roku i się nie przepaliły. ( na soczewce a wygląda jak xenon) Ja mam od czerwca te żarówki.

Obrazek

Obrazek
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html

Tomek77
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Tomek77 » 07 mar 2012, 13:57

piotrek24dm pisze: Tak po za tym może te osramy świecą dużo lepiej od standardowych żarówek ale szybko Ci się przepalą. Miałem kiedyś te night breaker w innym aucie na mijania to wytrzymały 2 miesiące.
To wyjdzie w praniu, kumpel z hurt motoryzacyjnej mówił że te Night Breaker Plus to poprawiona wersja Night Breaker i te pierwsze miały krótką żywotność te plusy niby mają żywotność zbliżoną do standardowych żarówek ze stacji benzynowej czy marketu, a świecą duużo mocniej i to mogę potwierdzić.
W innym aucie mam właśnie na mijania Night Breaker Plus i świecą o niebo lepiej niż poprzednie zwykłe, norma HB4
Lewa lampa Osram NB Plus barwa bardziej biała niż standardowe (lampa prawa) które miałem wcześniej.
Obrazek

Jeszcze jedno porównanie: pierwsze zdjęcie światła długie tylko H7 Philips, zdjęcie drugie H7 Oram Night Breaker Plus. Moje wnioski to Osramy świecą trochę mocniej ale światło rozkłada się inaczej, w Philipsach więcej światła jest przed samym autem.

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl