Wadliwe działanie kierunkowskazu tylnego prawego.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartosz
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Wadliwe działanie kierunkowskazu tylnego prawego.
Witam
Od wczoraj zle zaczął działac mi kierunkowskaz tylny prawy ale w tej części co mieści się na klapie bagażnika..miga krotko i szybko i ledwie go widać...
Tutaj film :
Jak to naprawić? co to za usterka?
Proszę i pomoc.
Od wczoraj zle zaczął działac mi kierunkowskaz tylny prawy ale w tej części co mieści się na klapie bagażnika..miga krotko i szybko i ledwie go widać...
Tutaj film :
Jak to naprawić? co to za usterka?
Proszę i pomoc.
Miałem w tamtym tygodniu dokładnie to samo. Przy tym lampa parowała po myciu więc myślałem że to kwestia wilgoci. Zdemontowałem lampę, osuszyłem ale nic to niestety nie dało. Skończyło się wymianą lampy niestety. Zamienniki są (VALEO) ale w tej chwili całkowicie niedostępne. W ASO oryginał cena katalogowa 1278,51 brutto. Dostępny w cięgu 1 dnia. Znalazłem też firmy które zajmują się naprawą (cena około 200 PLN) np. http://regeneracja-led.pl/kontakt/ ale jako że wyjeżdżałem na kilka dni i nie miałem czasu zdecydowałem się na zakup nowej w ASO. Na zdjęciu nr części.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
dziękuję za odpowiedź. Moja lampa też lekko paruje ale widzę że po tym co piszesz demontaż nic nie da. Ale zastanawia mnie jedna rzecz. miałem stłuczkę w tamtym tygodniu. Gość wjechał mi w zderzak. Obecnie czekam na kosztorys i będe likwidował szkode w ASO. Możliwe że jest tutaj związek od uderzenia i wstrząsu? zastanawiam się nad rozszerzeniem zakresu szkody w takim razie.past38 pisze:Miałem w tamtym tygodniu dokładnie to samo. Przy tym lampa parowała po myciu więc myślałem że to kwestia wilgoci. Zdemontowałem lampę, osuszyłem ale nic to niestety nie dało. Skończyło się wymianą lampy niestety. Zamienniki są (VALEO) ale w tej chwili całkowicie niedostępne. W ASO oryginał cena katalogowa 1278,51 brutto. Dostępny w cięgu 1 dnia. Znalazłem też firmy które zajmują się naprawą (cena około 200 PLN) np. http://regeneracja-led.pl/kontakt/ ale jako że wyjeżdżałem na kilka dni i nie miałem czasu zdecydowałem się na zakup nowej w ASO. Na zdjęciu nr części.
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak będę musiał zrobić to dziwne że akurat po kolizji to się stało..nygus069 pisze:Może to być przyczyną -wymieniaj lampę z oc sprawcy
inna rzecz dlaczego na postoju awaryjne działaja normalnie

[ Dodano: 2018-01-14, 21:40 ]
od biedy jest na autoczesci24. Pewna strona..Czesto kupowałem u nich. Zawsze było ok:past38 pisze:Miałem w tamtym tygodniu dokładnie to samo. Przy tym lampa parowała po myciu więc myślałem że to kwestia wilgoci. Zdemontowałem lampę, osuszyłem ale nic to niestety nie dało. Skończyło się wymianą lampy niestety. Zamienniki są (VALEO) ale w tej chwili całkowicie niedostępne. W ASO oryginał cena katalogowa 1278,51 brutto. Dostępny w cięgu 1 dnia. Znalazłem też firmy które zajmują się naprawą (cena około 200 PLN) np. http://regeneracja-led.pl/kontakt/ ale jako że wyjeżdżałem na kilka dni i nie miałem czasu zdecydowałem się na zakup nowej w ASO. Na zdjęciu nr części.
https://www.czesciauto24.pl/valeo/7892129
-
- Forum Audi A6 / A7
Jak tą lampę bezproblemowo wykręcić? zdjąłem plastikową osłonę, od wewnątrz jest klapka na klapie bagażnika. Widać śrubkę. Czy ją tylko wystarczy odkręcić i lampa wyjdzie po wypieciu złacz?..Moja faktycznie jest zaparowana..W dodatku dziś generuje błąd wstecznego a żarówka wsteczna działa.Love-AUDI pisze:Parujące lampy w klapie bagażnika to nagminny problem w sedanach przez wadliwą uszczelkę lamp która przepuszcza wode do lampy . Czasem lampe wystarczy wysuszyć i wymienić uszczelkę ale czasem po dłuższym utrzymywaniu się wilgoci w lampie pojawia się korozja na płycie elektroniki i lampa do wymiany
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam takie szybie pytanie z gdzie mozna dostac uszczelki do tych lamp ? jakis numer katalogowy ?Love-AUDI pisze:Parujące lampy w klapie bagażnika to nagminny problem w sedanach przez wadliwą uszczelkę lamp która przepuszcza wode do lampy . Czasem lampe wystarczy wysuszyć i wymienić uszczelkę ale czasem po dłuższym utrzymywaniu się wilgoci w lampie pojawia się korozja na płycie elektroniki i lampa do wymiany
DziekujĂŠ
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Mam to samo po osuszeniu kierunek działał 2 tyg, jutro zrobię jeszcze jedno podejście.
1200 za połowę tylnej lampy w ASO to ja podziękuję, u mnie siedzi Valeo i taką ewentualnie kupię poza ASO.
Dzisiaj wyciągnąłem lampę. Przepłukałem alkoholem izopropylowym, wygrzałem w 60C w piekarniku. Na uszczelce widoczne zacieki w górnej części lampy, wyczyściłem całą.
Przed montażem na górną część otworu pod lampę podkleiłem taśmę dwustronną m3, dosyć mocno dokręciłem. Działa, dam znać jak przestanie
1200 za połowę tylnej lampy w ASO to ja podziękuję, u mnie siedzi Valeo i taką ewentualnie kupię poza ASO.
Dzisiaj wyciągnąłem lampę. Przepłukałem alkoholem izopropylowym, wygrzałem w 60C w piekarniku. Na uszczelce widoczne zacieki w górnej części lampy, wyczyściłem całą.
Przed montażem na górną część otworu pod lampę podkleiłem taśmę dwustronną m3, dosyć mocno dokręciłem. Działa, dam znać jak przestanie

-
- Forum Audi A6 / A7
Dziekuje , Uszczeleczki zamówione w uk mozna je dostać za 7f plus vat w TPS jak by ktoś szukałmat1324 pisze:lewa: 4G5945191
prawa: 4G5945192
W ASO ok. 45 zł za sztukę. kociak3000 są to numery dla C7 w nadwoziu limuzyna.
[ Dodano: 2020-02-06, 16:46 ]
W razie czego avant ma takie oznaczenia, ale zamiast początkowego 4G5 jest 4G9 i kosztuje już ok. 48 zł.
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
UneeK pisze:U mnie to samo (tylna prawa w klapie bagażnika), wywala błąd na kokpicie i led kierunku ledwo miga. Podpowie ktoś jak zdjąć tą lampę, nie chcę niczego pozrywać?
Pozdrawiam
To tak masz tu filmik jak koleś montuje taka lampę więc wszytko od końca do demontażu
Musisz zwrócić uwagę podczas zakładania lampy na czarny uchwyt z tyłu czy jest na swoim miejscu jeżeli będzie niepoprawnie założony niedociągnięć lampy do klapy i woda będzie ciekła tam lub lampy będą wilgotniały (właśnie to przerabiałem;) najlepiej przed zdjęciem przyjrzyj się dokładnie jak tam jest
Polecam zmienić odrazu uszczelki stare mogą być już odkształcone
Jak jakieś pytania to pisz
Pozdrawiam