Ciekawe który? Może 1/20 na otomoto.raverone74 pisze:Passat B6 ma jedno i drugie w jednymbixenon skrętny i doświetlanie za pomocą bocznej żarówki w lampie.
[A6 C7] rodzaje światel
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie chcę tworzyć osobnego tematu w dziale o A7 dlatego zapytam tutaj. Czy ktoś się orientuje czy w Audi A7 4G jest tak samo? Kupiłem lekko uszkodzona w przód i do wymiany mam lampę. Chciałbym powoli kompletować części, ale nie wiem jakie mam lampy, a auta jeszcze nie mam u siebie. Może ktoś rozpozna po zdjęciu co to jest?mat1324 pisze:PRZEDLIFT:
- halogen,
- bixenon,
- bixenon skrętny,
- full led.
POLIFT:
- bixenon,
- full led,
- led matrix.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
USA, więc bixenon, tam matrix był zabroniony.pacholekck pisze:Nie chcę tworzyć osobnego tematu w dziale o A7 dlatego zapytam tutaj. Czy ktoś się orientuje czy w Audi A7 4G jest tak samo? Kupiłem lekko uszkodzona w przód i do wymiany mam lampę. Chciałbym powoli kompletować części, ale nie wiem jakie mam lampy, a auta jeszcze nie mam u siebie. Może ktoś rozpozna po zdjęciu co to jest?mat1324 pisze:PRZEDLIFT:
- halogen,
- bixenon,
- bixenon skrętny,
- full led.
POLIFT:
- bixenon,
- full led,
- led matrix.
[IMG=http://s1.fotowrzut.pl/3RT7TWKNHD/1_medium.jpg]
Obrazek
Re: [A6 C7] rodzaje światel
Witam, z tego co piszecie to dobrze rozumiem że w A6 C7 po lifcie (dla rocznika od 2017) nie ma już wersji z lampami halogenowymi i wszystkikie mają led do jazdy dziennej jak i led tylne, z tą różnicą ze mogą być full led , led matrix lub bixenon? Jakby ktoś podał linka lub wstawił zdjęcie jak wygląda dany rodzaj lampy do byłoby super. Myślę być może o kupnie i chciałbym się zorientować w temacie.
Kuba
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Polift w C7 zaczął się od września 2014, czyli modelowo 2015.
1) xenon
![Obrazek]()
2) full led
![Obrazek]()
3) led matrix
![Obrazek]()
1) xenon
2) full led
3) led matrix
Dzięki bardzo za zdjęcia. Teraz to już parwie wszystko jasne. W tej pierwszym reflektorze (xenon) to pasek ledowy do jazdy dzinnej umieszczony jest na samej górze reflektora i czy kierunkowskaz umieszczony w tym reflektorze też jest w led czy zwykły. Chodzi mi cały czas o podstawową wersję reflektora czyli xenon, bo w tych pozostałych to wiem jak jest.
I jeszcze jedno pytanko, nie które z modeli A6 po lifcie mają tylne kierunkowskazy w formie leda dynamicznego czy sewkencyjnie zapalnago (nie jednostajnie świecącego ale nie wiem jak to nazwać zapalającego się od środka do zewnątrza). Chciałbym wiedzieć w których modelach występują takie lampy i czy to zależy jakie auto ma reflektory przednie?
I jeszcze jedno pytanko, nie które z modeli A6 po lifcie mają tylne kierunkowskazy w formie leda dynamicznego czy sewkencyjnie zapalnago (nie jednostajnie świecącego ale nie wiem jak to nazwać zapalającego się od środka do zewnątrza). Chciałbym wiedzieć w których modelach występują takie lampy i czy to zależy jakie auto ma reflektory przednie?
Kuba