Postanowiłem otworzyć nowy wątek ponieważ mój problem i objawy odbiegają trochę od innych wątków.
Trzy dni temu przestała działać

Na próbę kilka razy otwierałem i zamykałem drzwi z pilota i przez krótką chwilę klamka pasażera zadziałała, ale przestała niestety działać klamka kierowcy

A w tej chwili nie działa ani klamka pasażera ani kierowcy

Wszystkie klamki wewnętrzne (przód i tył) działają bez problemu. Wydaje mi się że zamki też działają poprawnie bo przy otwieraniu/zamykaniu słychać pracujący mechanizm.
Klamki zewnętrzne działają tylko z tyłu a obie przednie są takie jakby luźne (nie czuć oporu). Wygląda to trochę jak mechaniczna usterka (np. pęknięta sprężyna) , ale czy to możliwe żeby obie strony pękły i to w ciągu doby ? Pewnie to bez znaczenia, ale jakieś 3-4 tygodnie temu wymieniłem wszystkie żarówki na LEDy (również w przednich drzwiach). Czy to może mieć jakiś związek ? Być może ktoś z użytkowników miał podobny problem i wie jak go rozwiązać ? Moje pytanie brzmi gdzie szukać problemu ? W mechanice (nowe zamki) czy w elektryce (uszkodzony jakiś przewód) ? Jestem wstępnie umówiony do mechanika na poniedziałek, ale kilka roboczo-godzin to dodatkowe i niemałe koszty

Pozdrawiam
Mariusz