Problem z kamerą cofania
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Problem z kamerą cofania
Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu mam problem z kamerką w moim audi. Po włączeniu wstecznego włącza się i obraz zaczyna mrygać i kamerka sie wyłącza. Tak jak by gdzieś coś nie łączyło. Nie dzieje się tak za każdym razem. Może miał ktoś z was taki problem i będzie mógł mi pomóc czego szukać i gdzie. Pozdrawiam
Kiedyś: Audi B90 Coupe, Audi A2, Audi A4 b7
Obecnie: Audi A6 C7
Obecnie: Audi A6 C7
Witam,
podepnę się pod temat bo mam dokładnie to samo. Obie kamery przód/tył nie działają, najpierw kamery obie mrygały, jakieś dziwne kolory i potem znikają. Rozwiązaniem tego problemu u mnie jest odpięcie na chwilę akumulatora, działa jak reset na te kamery i po podłączeniu aku wszystko działa ale tego samego dnia po jakimś czasie znów to samo. Od czego to może być?
podepnę się pod temat bo mam dokładnie to samo. Obie kamery przód/tył nie działają, najpierw kamery obie mrygały, jakieś dziwne kolory i potem znikają. Rozwiązaniem tego problemu u mnie jest odpięcie na chwilę akumulatora, działa jak reset na te kamery i po podłączeniu aku wszystko działa ale tego samego dnia po jakimś czasie znów to samo. Od czego to może być?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Jeżeli chodzi o samą kamerę tylna, to przyczyna może tkwić w dwóch przewodach sygnalowych co idą do modułu kamery. Trzeba podgiac we wtyczkach styki. A jeżeli chodzi o zestaw kamer przód, tył, to zaczął bym od sprawdzenia modułu kamer który jest pod nogami pasażera, mialel już pacjenta któremu zebrała się woda pod wykładzina i korodowaly styki.
WYKONANE MODY:
1)BOSE
2) OGRZEWANIE POSTOJOWE
3) SIDE ASSIST
4) LINE ASSIST
5) ACC
6) KAMERA COFANIA
7) PEŁNE QQ2
8) TUNER TV DVBT
9) SOFT CLOSE
10) HUD
11) NIGHT VISION