Podgrzewana kierownica.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Podgrzewana kierownica.
Witam. Od pół roku jestem właścicielem. A6c7. W aucie mam 3 ramienna kierownice z łopatkami oraz z funkcją podgrzewania. Problem polega na tym że nie jestem pewien czy ta kierownica jest tam oryginalna gdyż po naciśnięciu przycisku grzania nie ma żadnej reakcji. W vcds też żadnych błędów z kierownicy brak. Bardzo możliwe że poprzedni właściciel zmienił kierownice na grzana nie mając elementów które są potrzebne do jej uruchomienia. Jak to zweryfikować? PO VIN idze to wykodować? Jeśli okaże się że wymiana kierownicy to fanaberia poprzednika, to do jej uruchomienia jakich elementów będę potrzebował? Z góry dziękuje za podpowiedzi.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bar
- Rocznik: 2014
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Re: Podgrzewana kierownica.
po sprawdzeniu VIN powinna być taka pozycja: 1XT Leather trimmed multi-function sports steering wheel w/ Tiptronic, heated (u mnie była brązowa trójramienna z łopatkami)
jeśli dobrze pamiętam to po odpaleniu grzania między zegarami powinien pojawić się komunikat o uruchomionym grzaniu kierownicy
jeśli dobrze pamiętam to po odpaleniu grzania między zegarami powinien pojawić się komunikat o uruchomionym grzaniu kierownicy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2013
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Podgrzewana kierownica.
Niestety żadnej reakcji po naciśnięciu przycisku nie ma. Dodatkowo po rozkodowaniu vinu nie widać informacji o podgrzewanej kierownicy. Zatem kierownica jest dołożona. Co potrzeba żeby ja uruchomić? Inna taśma, wiązka, kodowanie?