![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
przybywam do was z tematem podświetlenia Ambiente z Aliexpress. Dokładam sobie oświetlenie Ambiente do centralnej konsoli oraz do lampki podsufitki i mam trochę zagwozdkę w kwestii jego podłączenia.
Oryginalnie posiadam pakiet QQ2 (świecący tunel, klamki, schowki, boczki, podświetlenie przestrzeni na nogi itd.). Przeciągnąłem sobie kable od oświetlenia za centralną konsolą aby objąć lewą i prawą stronę auta, a zasilanie wziąłem z lampki podświetlenia nóg pasażera (bo było najszybciej, najprościej, za schowkiem pasażera i tam też mieści się sterownik RGB) I tu pojawia się pewien problem.

Mianowicie gdy otwieram auto, wszystko jest gitara, oświetlenie się zapala i elegancko świeci na 100% mocy. Problem pojawia się w momencie uruchomienia samochodu. Fabryczne oświetlenie nóg przyciemnia się wówczas (efekt dimmingu) co jest spowodowane spadkiem napięcia dochodzącego do lampki. Niestety sterownik RGB LED od naszych skośnookich kumpli sobie z tym nie radzi i wyłącza oświetlenie RGB bo zasilanie spada za nisko.

Czy macie może jakiś pomysł, czy to automatyczne przyciemnienie przestrzeni na nogi można wyadaptować w VCDS ?
Ewentualnie czy możecie polecić jakiś inny punkt z którego mógłbym wziąć zasilanie ? Ambiente jest punktem idealnym ponieważ świeci się już po otwarciu auta z kluczyka, podczas jazdy i do czasu aż chyba CLH zgaśnie. Poza tym można to regulować do pewnego stopnia z MMI. Może gdzieś za schowkiem znajduje się wiązka podająca zasilanie na pozostałe elementy ambiente ? np do prawych drzwi ?

Ps. Pozostałe elementy Ambiente świecą stałym światłem, nie ściemniają się w momencie uruchomienia auta, ale problem z nimi jest taki, że wszędzie jest daleko i nie chciałbym pruć połowy samochodu. Sterownik RGB jest w okolicy schowka pasażera.