Panowie nigdy nie miałem problemu z audi nagle dzisiaj po jeździe po jakiś 3 godz wsiadam do auta i nie odpala. Na zegarach żaden błąd się nie pali tylko informacja "aby uruchomić silnik wciśnij sprzęgło" na wciśnięcie sprzęgła nie reaguje.
Aku napięcie 12.30V
Vcds przeskanowany żadnych błędów.
Bezpieczniki sprawdziłem od strony kierowcy z boku deski oraz w bagażniku po prawej stronie za schowkiem.
Pomożecie co jeszcze mogę sprawdzić ? Co mogło się stać?
[A6 C7] nie odpala, rozrusznik nie reaguje na przycisk start
- acinr_PL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Problem rozwiązałem.
Wyskoczył ze swojego gniazda czujnik sprzęgła który jest na siłowniku sprzęgła zaraz za ścianą grodziową. Trochę słabe dojście demontować trzeba podszybie, ecu, wlew płynu do spryskiwaczy, skrzynkę bezpieczników pod wlewem i dopiero jest dojście do czujnika.
Sam czujnik ma nr 8K0907658D i nie występuje w etce osobno jest chyba razem ze siłownikiem sprzęgła. Włożyłem go w swoje miejsce i dodatkowo spiąłem go z siłownikiem sprzęgła trytką.
Czujnik wygląda tak:
Tak to wygląda przy ścianie grodziowej:
![Obrazek]()
Wyskoczył ze swojego gniazda czujnik sprzęgła który jest na siłowniku sprzęgła zaraz za ścianą grodziową. Trochę słabe dojście demontować trzeba podszybie, ecu, wlew płynu do spryskiwaczy, skrzynkę bezpieczników pod wlewem i dopiero jest dojście do czujnika.
Sam czujnik ma nr 8K0907658D i nie występuje w etce osobno jest chyba razem ze siłownikiem sprzęgła. Włożyłem go w swoje miejsce i dodatkowo spiąłem go z siłownikiem sprzęgła trytką.
Czujnik wygląda tak:
Tak to wygląda przy ścianie grodziowej: