Panowie z góry przepraszam ale jestem tu pierwszy raz i to mój Nowy pierwszy post więc z góry przepraszam jak coś źle pisze w złym miejscu.
Koledzy mam problem z szybami elektr w swojej a6 c6 3.0 tdi. Nie działa mi sZyba od kierowcy jak i ta z tyłu. wOgole nie reaguje. PrZyciski się świeca więc prad dochodzi ale wogolę nie reagują z przodu w panelu kierowcy jak i z tyłu. Z domykania i otwierania z pikota rowniez nie dziala. Czy to moze byc bezpiecznik ? Cos prY nich ostatnio grzebalem . Czy moze to przekaznik? Proaze o pomoc i ewentualnie o porade gdzie takowy bezp czy przekaznik znajde.
Nie działają szyby a6 c6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie działają szyby a6 c6
Ostatnio zmieniony 08 lip 2018, 09:07 przez damiano1987, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.7TDI 163KM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.7TDI 163KM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
podłączę się ... ruszam autem dzisiaj i opuszczam obie przednie szyby ...
po chwili zamykam okno od kierowcy i chce przymknąć od pasażera a tu zero reakcji.
Próbuję kilka razy ... ok nie działa, to domknę przełącznikiem z drzwi pasażera i udało się .
ale dojeżdżam na parking i próbuję otworzyć którekolwiek ... ale nie mogę już ani jednego otworzyć ... panele sterujące niepodświetlone ... wszystko umarło ...
Próbuję z kluczyka otworzyć okna ... a tu nic ... nie działa kompletnie nic.
Dziwna sprawa że tak nagle się wyłączyło, choć najpierw lewa strona padła a po kilku minutach prawa.
Jutro sprawdzę bezpieczniki ale jeśli to bezpieczniki to one nie przepalają się bez powodu.
Miał ktoś coś podobnego?
OK,
Sprawdziłem bezpieczniki, wszystkie ok.
Lewe drzwi przód umarły. Brak możliwości sterowania lusterkami, brak możlwośi otwierania i zamykania szyb - cały panel nie działa, brak możliwości blokowania drzwi ojazdu, drzwi nie są podświetlane.
Pozostałe drzwi działają.
Wychodzi mi na to, że moduł drzwi jest uszkodzony.
MNI VAG nie łączy się z modułem prawych przednich drzwi. Z pozostałymi łączy się i nie wykazuje błędów.
Widzę w sprzedaży sporo używanych modułów drzwi ale czy to trzeba kodować po wymianie? Nawet jak kupię moduł z takim samym numerem ?
Jak to jest?
Ok zadziałało.
Jeszcze raz rozebrałem boczek, wypiąłem kostki z modułu i z progu, przedzwoniłem przewody zasilające - prąd był ok , przewody całe. Wtyczki wróciły do modułu i okazało się, że wszystko zaczęło działać.
Widocznie coś gdzieś się "zastało", bo same styki wyglądają jak nowe.
Niemniej cieszę się jak dziecko
po chwili zamykam okno od kierowcy i chce przymknąć od pasażera a tu zero reakcji.
Próbuję kilka razy ... ok nie działa, to domknę przełącznikiem z drzwi pasażera i udało się .
ale dojeżdżam na parking i próbuję otworzyć którekolwiek ... ale nie mogę już ani jednego otworzyć ... panele sterujące niepodświetlone ... wszystko umarło ...
Próbuję z kluczyka otworzyć okna ... a tu nic ... nie działa kompletnie nic.
Dziwna sprawa że tak nagle się wyłączyło, choć najpierw lewa strona padła a po kilku minutach prawa.
Jutro sprawdzę bezpieczniki ale jeśli to bezpieczniki to one nie przepalają się bez powodu.
Miał ktoś coś podobnego?
OK,
Sprawdziłem bezpieczniki, wszystkie ok.
Lewe drzwi przód umarły. Brak możliwości sterowania lusterkami, brak możlwośi otwierania i zamykania szyb - cały panel nie działa, brak możliwości blokowania drzwi ojazdu, drzwi nie są podświetlane.
Pozostałe drzwi działają.
Wychodzi mi na to, że moduł drzwi jest uszkodzony.
MNI VAG nie łączy się z modułem prawych przednich drzwi. Z pozostałymi łączy się i nie wykazuje błędów.
Widzę w sprzedaży sporo używanych modułów drzwi ale czy to trzeba kodować po wymianie? Nawet jak kupię moduł z takim samym numerem ?
Jak to jest?
Ok zadziałało.
Jeszcze raz rozebrałem boczek, wypiąłem kostki z modułu i z progu, przedzwoniłem przewody zasilające - prąd był ok , przewody całe. Wtyczki wróciły do modułu i okazało się, że wszystko zaczęło działać.
Widocznie coś gdzieś się "zastało", bo same styki wyglądają jak nowe.
Niemniej cieszę się jak dziecko