Witam, jakis czas temu kupilem lekko uderzone audi a6 c7 z 2017.
Problem wystapil w tym iz auto zostalo uderzone z przodu gdzie znajduje sie wiekszosc kabli (glownie chodzi o cala wtyczke od abs ktora zostala wyrwana) i moj elektryk nie potrafi do konca wskazac co jest przyczyna zapalonej kontrolki trakcji jak i rowniez roznych innych bledow np. dysfunkcja lamp przednich( dodam ze lampy dzialaja ok, jedynie blad na wyswietlaczu sie pojawia). Elektryk nie poradzil sobie z podpieciem wszystkich kabli odpowiednio dobrze i szuka schematu elektyki zeby upewnic sie ze wszystko jest podpiete dobrze. Dodam ze z elektrycznych rzeczy nie dziala system start-stop, hamulec gorski( jesli to tak sie nazywa) no i sciemnianie lusterka wewnetrznego. Z tego co mowil elektryk to nie wiedzial gdzie podpiac jeden kabel od masy i podlaczyl go pod pompe abs.
Nie mieszkam w Polsce tylko w UK, wiec troche ciezej jest mi znalezc elektryka ktory faktycznie zna sie na rzeczy.
Moze ktos z was wie w czym moze byc problem. Dzieki z gory
Kontrolka trakcji i innych bledow na wyswietlaczu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Symbol silnika to CRTD. Parkotronik dziala w porzadku, najtrudniej elektrykowi bylo zlozyc kostke ktora wchodzi do ABS i to chyba o ten schemat najbardziej chodzi, dokladnie nie wiem co mu tam jeszcze nie pasowalo. Wiem tylko ze pytal sie o to czy nie mam gdzies schematow elektryki ale nie mam pojecia gdzie to znalezc. Pod komputer byl podpiety ale duzo bledow wychodzi i nie wiadomo co konkretnie mu dolega.
W Audi powiedzieli ze najpradopodobniej jakis kabel jest zle wczepiony ale doklanie nie wiedza a samo sprawdzenie u nich jest kosztowne niestety.
Co do modulow to cos tam mi mowili w jednym warsztacie ale narazie chce jeszcze z tym kablem poszukac czy daloby sie cos zrobic.
Co do elektryka i czy sobie poradzi to sam juz nie wiem, na poczatku widzial ten samochod i mowil ze bez problemu zlozy, co pozniej okazalo sie nie takie proste jak mu sie wydawalo. Ale musze jeszcze probowac z nim bo juz ma zaplacone (niestety) no i tylko on wie co dokladnie i gdzie podczepil.
W Audi powiedzieli ze najpradopodobniej jakis kabel jest zle wczepiony ale doklanie nie wiedza a samo sprawdzenie u nich jest kosztowne niestety.
Co do modulow to cos tam mi mowili w jednym warsztacie ale narazie chce jeszcze z tym kablem poszukac czy daloby sie cos zrobic.
Co do elektryka i czy sobie poradzi to sam juz nie wiem, na poczatku widzial ten samochod i mowil ze bez problemu zlozy, co pozniej okazalo sie nie takie proste jak mu sie wydawalo. Ale musze jeszcze probowac z nim bo juz ma zaplacone (niestety) no i tylko on wie co dokladnie i gdzie podczepil.