Keyless
Dzisiaj zadzwoniłem do pracownika salonu u którego konfigurowałem auto i jak mi powiedział,że tego nie zamówiłem (nie pamiętałem) to aż podskoczyłem do góry z radościyarowsc pisze:kessybigjasiu pisze:Jestem świeżo po montażu u znajomego kessy. Auto ma prawie na fullu, tzn B&o pneumatyka full Led, webasto, a brak kessy... Wszystko zależy jak pierwszy właściciel zrobil/odfajkowal konfigurację.?? ludzie nie mylcie pojęć, bo ktoś czyta te posty i głupieje. i słusznie że brak "KEYLESS GO", nie odjechała pierwszemu właścicielowi w kilka sekund spod domu. jak dla mnie, montaż "KEYLESS GO" jest bezsensowny, bo na obecną chwilę każdy użytkownik wozu z tym systemem głowi się co tu zrobić, aby teraz dobrze auto zabezpieczyć przed kradzieżą, a najchętniej pozbyliby się tego. niedawno przywiozłem A6 z DE, jest KeylessGo, ale zdeaktywuję

- rigg
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Ludzie! Nie popadajcie w paranoję ! Ile aut zawineli na walizkę , a ile innymi metodami??wallace pisze:Zgadza się,ale po co płacić za coś co przeszkadza w codziennym użytkowaniu,ze względu na ryzyko kradzieży "na walizkę".mat1324 pisze:Zawsze można nieco zmienić działanie keyless, aby otwieranie odbywało się tylko i wyłącznie za pomocą pilota.
Robicie niepotrzebny zamęt! Jak będą chcieli wziąć auto to wezmą, a jak ktoś im to ułatwia nie dbając o to by kluczyk odpowiednio zabezpieczyć to jego sprawa.
Gdyby kradli auta tylko tą metodą to producenci już dawno by coś z tym zrobili!
A kto wie, czy widząc WIELKIEGO problemu, nie wymyślili by czegoś EXTRA za kilka tyś
dopłaty co by auta z keyless bardziej zabezpieczyć.
Pokazali w TV, napisali w sieci o nowej , bezinwazyjnej, szybkiej metodzie krodzieży
auta metodą na walizkę i PANIKA się straszna zrobiła!
Trzymajcie klucze w bezpiecznym miejscu, zrubcie inne , dodatkowe zabezpieczenie i cieszcie się opcją keyless bo to fajna i wygodna sprawa

Wesołych Świąt!! Mokrego Dyngusa! Smacznego jajka! I wiele radości z nowych technologii

- damos
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Zamęt nie jest niepotrzebny a pozostawienie kluczyka w mieszkaniu trudno nazwać "brakiem zabezpieczenia".rigg pisze:Robicie niepotrzebny zamęt! Jak będą chcieli wziąć auto to wezmą, a jak ktoś im to ułatwia nie dbając o to by kluczyk odpowiednio zabezpieczyć to jego sprawa.
Już zaczynają z tym coś robić - rozwiązanie jest tak proste, że przyszło mi do głowy od razu, kiedy przeczytałem o tym sposobie: czas odpowiedzi. Jeśli czas odpowiedzi jest zbyt długi - to system uznaje, że to nie bezpośrednio kluczyk i ignoruje. Czas odpowiedzi wydłuża się z powodu komunikacji między walizkami (pierwsza musi odebrać sygnał od auta, przetworzyć, przesłać do drugiej, druga przetworzyć i wysłać do kluczyka, poczekać na jego odpowiedź, później przetworzyć odpowiedź, wysłać do drugiej walizki, ta odebrać, przetworzyć, przesłać do auta).rigg pisze:Gdyby kradli auta tylko tą metodą to producenci już dawno by coś z tym zrobili!
Oczywiście - teraz pojawią się szybciej działające walizki, które zmieszczą się w minimalnym czasie odpowiedzi

Wtedy producenci zwiększą częstotliwość komunikacji do kilku GHz, żeby móc wykryć różnicę odległości rzędu metra. Wtedy złodzieje... itd

- rigg
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2011
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
Jak by był odpowiednio schowany, to by złodzieje sygnału nie przechwycili.... Ja mój wkładam do blaszanej puszki w szafce, a nie na stoliku przed drzwiami.damos pisze:Zamęt nie jest niepotrzebny a pozostawienie kluczyka w mieszkaniu trudno nazwać "brakiem zabezpieczenia".
Z tego co pamiętam to w nowych Land lub Range Rover mają ww rozwiązanie montować.damos pisze:Już zaczynają z tym coś robić
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2010
- Silnik: 2.7 TDI
- Kontakt:
Temat wcale nie jest taki blachy. Nie tylko z kluczyka w domu moga zebrac sygnal ale z kadego innego miejsca (sklep,restauracja,kino) wszedzie gdzie moga podejsc blisko. Mozna chowac do specjalnego futeralu ale pozniej trzeba wyjac wiec keyless traci sens. Sam sie w taki futeral zabezpieczylem przed zakupem auta bo myslalem,ze kazda a6 c7 ma keyless ale jak kupilem i okazalo sie,ze nie ma to jak poprzednik ucieszylem sie☺dla mnie otwieranie pilotem nie jest zadna uciazliwoscia a jak ktos mowi,ze to problem to pozostawie to bez komentarza bo bufoniarstwem zajezdza. Jak beda chcieli ukrasc to ukradna,wiadomo,ale na walizke mozna to zrobic nie wzbudzajac nikogo podejrzen w kilka sekund w kazdym miejscu.