Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Działanie pilota i zamykanie klapy

Elektryka
ODPOWIEDZ
MAESTHRON
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zachariasz
Rocznik: 2017
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 272KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Działanie pilota i zamykanie klapy

Post autor: MAESTHRON » 05 sty 2025, 11:33

Cześć. Mam kilka pytań odnośnie C7 Avant 2017r. (mam ten podwójny przycisk w klapie) Czasami mam wrażenie, że pewne rzeczy powinny działać inaczej ;) Mam te auto ponad miesiąc więc je dopiero poznaje i się przyglądam i pewne sprawy mnie trochę dziwią. 0_o

1) Zamykanie tylnej klapy działa mi na maksymalnej odległości 4 metrów i to jak stoję za autem, będąc 4m od auta ale stojąc z boku (auta) klapa się nie zamknie a sygnał z pilota dochodzi bo auto mignie kierunkowskazami (i otwiera zamek klapy mimo, że jest otwarta i podniesiona). Czy też tak macie? (bmw, mercedes, tam mogę z kilkunastu metrów zamknąć).

2) Tylną klapę mogę zamknąć przytrzymując przycisk w drzwiach kierowcy ale TYLKO gdy auto jest odpalone (gdy jest zgaszone klapa nie zamyka się) - Czy to normalne?

3) Gdy auto jest odpalone a ja wyjdę z kluczykiem na zewnątrz, to nie da się pilotem otworzyć klapy bagażnika - Czy to normalne?

4) Automatyczne światła drogowe działają od 60km/h? U was też tak jest?

Awatar użytkownika
_wladi_
Moderator
Moderator
Imię: Włodek
Rocznik: 2016
Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
Kontakt:

Re: Działanie pilota i zamykanie klapy

Post autor: _wladi_ » 08 sty 2025, 12:30

MAESTHRON pisze:
05 sty 2025, 11:33
Cześć. Mam kilka pytań odnośnie C7 Avant 2017r. (mam ten podwójny przycisk w klapie) Czasami mam wrażenie, że pewne rzeczy powinny działać inaczej ;) Mam te auto ponad miesiąc więc je dopiero poznaje i się przyglądam i pewne sprawy mnie trochę dziwią. 0_o

1) Zamykanie tylnej klapy działa mi na maksymalnej odległości 4 metrów i to jak stoję za autem, będąc 4m od auta ale stojąc z boku (auta) klapa się nie zamknie a sygnał z pilota dochodzi bo auto mignie kierunkowskazami (i otwiera zamek klapy mimo, że jest otwarta i podniesiona). Czy też tak macie? (bmw, mercedes, tam mogę z kilkunastu metrów zamknąć).

2) Tylną klapę mogę zamknąć przytrzymując przycisk w drzwiach kierowcy ale TYLKO gdy auto jest odpalone (gdy jest zgaszone klapa nie zamyka się) - Czy to normalne?

3) Gdy auto jest odpalone a ja wyjdę z kluczykiem na zewnątrz, to nie da się pilotem otworzyć klapy bagażnika - Czy to normalne?

4) Automatyczne światła drogowe działają od 60km/h? U was też tak jest?
1) Sprawdź baterie może już słaba, sprawdź w adaptacjach kodowania czy masz zakodowaną odpowiednio klapę może jest tak że musisz przytrzymać przycisk na pilocie u mnie działa z dalekiej odległości
2) tak tylko jak auto jest odpalone zamkniesz
3) tak jest jak mówisz
4) tak ale nie pamiętam od ilu może to kwestia kodowania.

MAESTHRON
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zachariasz
Rocznik: 2017
Silnik: 3.0 TDI 272KM

Re: Działanie pilota i zamykanie klapy

Post autor: MAESTHRON » 08 sty 2025, 14:39

Dzięki za odpowiedzi :)

Odnośnie pytania 1) Sytuacja wygląda tak samo na obu pilotach, może w obu bateria jest równie słaba, wymienię i sprawdzę. Gdy nic się nie zmieni wtedy pomyśle co z tym kodowaniem. Jeszcze raz dzięki i kłaniam się nisko :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja