Witam,
Chciałbym zapytać czy ktoś może już doposażał auto w system Homelink otwierania bramy garażowej. Czy jest możliwość montażu samych przycisków czy konieczna jest wymiana całego panelu w podsufitce. Jak wygląda sprawa montażu całego zestawu?
Doposażenie w Homelink A6 C7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Doposażenie w Homelink A6 C7
Jest mozliwosc.bebe_nuss pisze:Witam,
Chciałbym zapytać czy ktoś może już doposażał auto w system Homelink otwierania bramy garażowej. Czy jest możliwość montażu samych przycisków czy konieczna jest wymiana całego panelu w podsufitce. Jak wygląda sprawa montażu całego zestawu?
Przyciski(zmienialem lampe ma LED), nadajnik w atrapie i wiazka + ustawienia w green menu.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Skrzynia: Manual
U mnie dziala ze zmiennym kodem w dwoch bramach 433,92MHz.KKgg pisze:Działa to z systemami że zmiennym kodowaniem? Jak to się programuje?
Wchodzi w car itd wybierasz homelink i przyuczanie przyciskow.
Wybierasz ktory przycisk i przy atrapie trzymasz (czasami dosc dlugo) az trzy razy mignie.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
- MiniasThirit
- Forum Audi A6 / A7
- Bart_d
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 2014
- Silnik: 4.2 TFSI 560KM
- Skrzynia: S-tronic
Ja mam sterowanie bram na bazie sterownika którego nie obsługuje HomeLink ....więc przerobiłem przyciski i podłączyłem je do zewnętrznego pilota.
Mam ten system w A6 C6 i w A6 C7.
Koszt... kupiłem zwykłą lampkę (bez LED) za 90zł i do swojej zwykłej przełożyłem jedynie wcześniej przerobione przyciski i ramkę.
Inny sposób to założyć wszystko jak w oryginale i nawet jeżeli system bramy nie będzie obsługiwał danego systemu to można dołożyć do sterowania bramy sterownik obsługiwany przez HomeLink
![Obrazek]()
Mam ten system w A6 C6 i w A6 C7.
Koszt... kupiłem zwykłą lampkę (bez LED) za 90zł i do swojej zwykłej przełożyłem jedynie wcześniej przerobione przyciski i ramkę.
Inny sposób to założyć wszystko jak w oryginale i nawet jeżeli system bramy nie będzie obsługiwał danego systemu to można dołożyć do sterowania bramy sterownik obsługiwany przez HomeLink
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Nadwozie: Avant
- Silnik: Inny
- Skrzynia: Multitronic
Witamaxe pisze:Lampka led 450zl z HLMiniasThirit pisze:Jaki był całkowity koszt ? Czy ktoś z okolic Wrocławia podjąłby się montażu Home link ?
Modul HL - 200
Wiazka, wtyczka, piny okolo 50zl.
Jeden wieczor montaz.
Zastanawiam się nad instalacją Home link w moim aucie, czy możesz podać numery Modułu i wiązki (oczywiście jeżeli to możliwe).
Dzięki