W zeszłym tygodniu zakupiłem A6 C7 i po krótkim użytkowaniu zauważyłem, że jest brak podświetlania w dolnej części MMI (ESP, parc-tronic wyłaczanie START/STOP), pokręteł kratek wentylacyjnych oraz podświetlania zapalniczek z przodu w podłokietniku i w tylnej częsci auta. Dodatkowo jeszcze nie podświetla się przycisk od wysuwania ekranu oraz kasowania przebiegu.
Przed zakupem kolega mi sprawdził auto jak było serwisowane przesłał historię w pdf i okazuje się, że dwukrotnie wymieniany był dolny panel MMI bo zgłoszona była usterka oświetlenia jakichś przycisków (domniemam, że było podobnie jak mam teraz...).
Wobec powyższego mam prośbę do Was, jak mogę wyciągnąć całe MMI żeby dostać się do felernego dolnego panela. Nie widzę żadnych otworów, które by umożliwiały wyciągnięcie MMI jak kiedyś wyciągało się np. radio za pomocą "kluczyka" w formie pręta lub płaskownika.
Poradźcie proszę co mam zrobić żeby to wyciągnąć. Może ktoś ma jakiś schemat jak to jest zamontowane w aucie.
Z tego co znalazłem za znanych serwisach aukcyjnych to dolny panel jest produkcji Chińskiej :shock: Czy faktycznie jest on taki awaryjny? Czy może gdzieś indziej tkwi przyczyna braku oświetlenia?
p.s.
VCDS nie wskazuje żadnych błędów, bezpieczniki wszystkie OK, forum przegrzebane (znalazłem parę wątków, ale bez rozwiązania).
Z góry dziękuję za pomoc, dajcie znać co o tym myślicie
[ Dodano: 2019-03-09, 11:55 ]
Już znalazłem, jak ktoś by potrzebował to w poniższym linku trochę da się znaleźć
http://www.ima-box.de/support/manuals/i ... udi_en.pdf
[ Dodano: 2019-03-25, 19:47 ]
Problem nadal nie rozwiązany... kupiłem nowy panel ale niestety nic się nie zmieniło. Jak się nie podświetlało tak jest nadal.
Czy mógł by ktoś pomóc i podesłać schemat elektryczny kokpitu tam gdzie podłączone jest MMI oraz podświetlanie kratek wentylacyjnych i zapalniczek?
Pomóżcie proszę bo już świra dostaję