Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Audi pre-sense oraz aktywny tempomat i lane assist

Elektryka
ODPOWIEDZ
tfsiquattro

Audi pre-sense oraz aktywny tempomat i lane assist

Post autor: tfsiquattro » 18 gru 2016, 13:30

Witam. Chciałbym zapytać czym jest system pre-sense? Mam coś takiego w aucie ale nie mam pojęcia jak to się je :)

Kolejna sprawa to na YT widziałem że w przypadku aktywnego tempomatu oraz lane assist w wyposażeniu pojawia się opcja "autopilota" czyli auto może samo pokonywać łuki bez konieczności trzymania kierownicy- co prawda do 12 sek ale zawsze coś na wzór tesli <radocha>

Orientujecie się jak to uaktywnić? Bo mam acc oraz lane assist, a autopilot nie działa..

mateusz2105
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: Audi pre-sense oraz aktywny tempomat i lane assist

Post autor: mateusz2105 » 24 gru 2016, 11:57

tfsiquattro pisze: Kolejna sprawa to na YT widziałem że w przypadku aktywnego tempomatu oraz lane assist w wyposażeniu pojawia się opcja "autopilota" czyli auto może samo pokonywać łuki bez konieczności trzymania kierownicy- co prawda do 12 sek ale zawsze coś na wzór tesli <radocha>

Orientujecie się jak to uaktywnić? Bo mam acc oraz lane assist, a autopilot nie działa..
nie, bardzo dobrze ze ci nie dziala, jesli masz takie podjescie do tego.

tfsiquattro

Post autor: tfsiquattro » 24 gru 2016, 23:46

Nie rozumiem o co chodzi ci.. napisałem jasno o jaki system mi chodzi aby nie było odpowiedzi o aktywacji ACC albo lane assist, nie pytam jak zdjąć blokadę ustawioną na 12 sekund!

Moja rada, czytaj ze zrozumieniem a gdy nie znasz odpowiedzi na pytanie to nie spamuj. Pozdrawiam.

pilkozak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pilkozak » 25 gru 2016, 00:21

to o czym piszesz to raczej nie autopilot, a ALA active lane assist
Tu masz rozkminke (po angielsku)
http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/arch ... 63911.html
generalnie wszystko sprowadza się do tego aby czytać instrukcję obsługi <mysli2>

tfsiquattro

Post autor: tfsiquattro » 25 gru 2016, 09:13

O ten system mi chodziło, dziękuję za odpowiedź. Instrukcji niestety nie mam. Kolejne moje pytanie czy jeżeli mam zwykłe pdc na 8 czujników a nie na 12 czyli bez asystenta parkowania to czy ten system powinien być w moim a6??

Awatar użytkownika
Langosz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Langosz » 28 gru 2016, 16:39

tfsiquattro pisze: czy jeżeli mam zwykłe pdc na 8 czujników a nie na 12 czyli bez asystenta parkowania to czy ten system powinien być w moim a6??
Kurde nie żebym nie umiał czytać ze zrozumieniem ... ale to pytanie się samo wyklucza :)

tfsiquattro

Post autor: tfsiquattro » 31 gru 2016, 10:41

Pytanie tyczy się odpowiedzi nad... czyli o system ALA.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl