Co moze byc powodem ?

Sterownik:acinr_PL pisze:mam kabel vag012 od e-service ina wersji 17.1.3en jak i pl nie mam podpowiedzi dla modułu klapy.
Jutro twoje kodowanie sprawdzę - dzięki. A z jaką końcówką masz sterownik klapy?
Trochę dziś posiedziałem i chyba wiem czemu klapa się nie opuszczała mam jeszcze swoje stare 530N siłowniki (do elektrycznej klapy powinny być 440N) jak zdemontowałem 1szt to się ładnie opuszczała ale z trudem podnosiła. Ale dalej nie mogłem zrobić nastaw podstawowych.
Polift ma zupełnie inne silniki (t akie jak w nowym q7 4m ), lepiej dobrać odpowiednie siłowniki dla odpowiednich silników.acinr_PL pisze:oki siłowniki wymienie podpowiedzcie mi czy mogę założyć siłowniki 460N z C7 polifta z elektrycznej klapy?
przedlift powinien mieć 440N.
niby to 20N róznicy na siłownik.
Kolego ja bym sobie dal spokoj z wymiana silownikow gazowych. Silniki musialyby byc naprawde wyjechane na maxa zeby przeszkadzaly im silowniki gazowe. Ale objawialo by sie to bardzo glosnym zamknieciem klapy, a na filmie widac ze klapa zamyka sie cichutko.acinr_PL pisze:mam kabel vag012 od e-service ina wersji 17.1.3en jak i pl nie mam podpowiedzi dla modułu klapy.
Jutro twoje kodowanie sprawdzę - dzięki. A z jaką końcówką masz sterownik klapy?
Trochę dziś posiedziałem i chyba wiem czemu klapa się nie opuszczała mam jeszcze swoje stare 530N siłowniki (do elektrycznej klapy powinny być 440N) jak zdemontowałem 1szt to się ładnie opuszczała ale z trudem podnosiła. Ale dalej nie mogłem zrobić nastaw podstawowych.