A6C7 2014 woda w tylnych swiatlach led (sedan)
A6C7 2014 woda w tylnych swiatlach led (sedan)
Witam, mam problem z tylnymi swiatlami w klapie bagaznika. W zeszlym roku w maju zglosilem do dealera ze zbiera sie wilgoc w tylnych swiatlach w klapie w odpowiedzi dowiedzialem sie ze to nie jest duzy problem i wysla zapytanie do producenta w tej sprawie. Problem nie ustepowal wiec zglosilem sie ponownie- tez nie zauwazono problemu. Obecnosc coraz wiekszej ilosci kropli wody byla widoczna coraz wyrazniej. Jakies dwa tygodnie temu na trasie do Olsztyna na wyswietlaczu pokazal sie komunikat o awarii tylnych swiatel (lewe i prawe bagaznik) po pewnym czasie komunikat znikl i wszystko wrocilo do normy. Pare dni temu po wlaczeniu prawego kierunku pokazal sie komunikat o awarii tylnego kierunkowskazu. Prawy kierunek na tylnym blotniku dzialal normalnie natomiast na klapie bagaznika pulsowal nienanuralnie az w koncu zgasl. Czy ktos spotkal sie z takim problemem? Dzwonilem do dealera ale jakos nie sa chetni do wymiany lampy w ramach gwarancji. Dodam ze autko jest z kwietnia 2014
Jak aso może odmówić wymiany takich lamp? Pracuję w aso MB i nie ma takiej opcji jeśli auto jest objęte gwarancją. Nie dzwoń do dealera, tylko jedź do serwisu niech otwierają zlecenie, i wtedy zapytanie. Nie wiem jak to działa w Audi ale w MB zapytanie gwarancyjne można wysłać tylko z otwartym zleceniem odpowiedź z automatu jest od razu a weryfikacja w ciągu godziny.
to albo nie wyslali albo cie zlewaja !robew9811 pisze:Autko caly czas garazowane, na problem zwrocili mi uwage praownicy myjni jakies 6tygodni po odbiorze autka. We wtorek jade ponownie do serwisu-zobaczymy co wyjdzie. Takie zapytanie gwarancyjne bylo wyslane do producenta w 05/2014 do dzis brak odpowiedzi....
Jedzi do innego ASO
Stwaki za naprawy gwarancyjne sa bardzo niskie w porownaniu do stawek dla kilenta.
Pozatym za pol roku przy audycie zabrakinie jakiegos kwitka i obciaza ich naprawa !
po 3 to sie im nie chce - taki kraj, jak kupujesz auto to ci w dupe bez mydla wejda a jak juz cos sie dzieje to sie Pan bujaj.
Nie uouogulniam tu wszystkich ASO ale w niektorych tak jest :shock:
Pozatym za pol roku przy audycie zabrakinie jakiegos kwitka i obciaza ich naprawa !
po 3 to sie im nie chce - taki kraj, jak kupujesz auto to ci w dupe bez mydla wejda a jak juz cos sie dzieje to sie Pan bujaj.
Nie uouogulniam tu wszystkich ASO ale w niektorych tak jest :shock:
Stawki za naprawę wcale nie są dużo niższe niż od klienta, poza tym za wymianę lamp to kokosów i tak nie ma jedyne co serwis może zyskać to zadowolonego klienta który z każdą naprawą wróci i przyśle kolegów. Moim zdaniem cały problem jest z jakimś panem doradcą serwisowym który temat olewa. Jeśli sprawa się nie ruszy to inne ASO lub interwencja u szefa serwisu.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: