Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Retrofit Xenon na Full LED – Brak pinu 13 w instalacji ksenon (Błąd Supply Voltage / No Communication)

Elektryka
ODPOWIEDZ
Bercik201
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Hubert
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 TFSI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Retrofit Xenon na Full LED – Brak pinu 13 w instalacji ksenon (Błąd Supply Voltage / No Communication)

Post autor: Bercik201 » 23 mar 2026, 15:29

Cześć wszystkim,

Jestem w trakcie wymian lamp Full LED do mojego Audi A6 C7 (przedlift) auto z USA. Auto fabrycznie wyjechało na zwykłym ksenonie (nie-skrętnym). Korzystam z adapterów Kufatec.
Po podpięciu wszystkiego i kodowaniu mam następujące błędy w VCDS:

03804 / 03805 – Supply Voltage for Left/Right Headlamp, 011 -(Open Circuit )

03641 / 03645 – Output Module for LED Headlamps (No Signal/Communication)

Moja fabryczna instalacja ksenonowa posiada we wtyczce 14-pinowej obsadzony Pin 11 (cienki przewód 0.35 mm² od przesłony ksenonu), natomiast miejsce na Pinie 13 jest całkowicie puste.
Z kolei w adapterach Kufateca sytuacja jest odwrotna:
Wejście na Pin 11 w adapterze jest puste
Adapter posiada wyprowadzony Pin 13, który przechodzi na Pin 6 lub 7 (o ile dobrze pamiętam) nowej lampy LED.

Po analizie schematów w ELSA i porównaniu mojej fabrycznej wiązki ksenonowej z wymaganiami nowych lamp, doszedłem do wniosku że w mojej instalacji auta brakuje przewodu do "Static Cornering Light", który powinien znajdować się na Pinie 13.
Czy muszę fizycznie dociągnąć ten brakujący przewód z modułu BCM (piny 17e/8 i 17c/8) do Pinu 13 w lampach, aby pozbyć się błędu na desce i w pełni uruchomić funkcję Adaptive Light / All-weather light w lampach Full LED? Czy to właśnie ten brakujący sygnał blokuje komunikację z modułami i wywala błąd.

Z góry dzięki za potwierdzenie czy idę w dobrym kierunku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl