Cześć, czy ktoś ma doświadczenia albo może zaproponować sensownego mechanika w Poznaniu w kwestii wymiany kierunkowskazu LED w lusterku od strony kierowcy w A6 C7 z 2015 roku? Nie chcę kupować całego lusterka, a mój mechanik tylko taką ma dla mnie propozycję. Ponoć obecny kierunkowskaz jest nieszczelny, dostała się woda, jest zwarcie i stąd problemy. W internecie jest pełno ofert samych kierunkowskazów jednak ponoć wymiana jest czasochłonna.
z góry dzięki za sugestie, czy wogóle warto wymieniać sam LED
A6 C7 Kierunkowskaz w lusterku (kierowca) - wymiana
- Witold11
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Witold
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: A6 C7 Kierunkowskaz w lusterku (kierowca) - wymiana
Zmień mechanika a właściwie trzeba by napisać wymieniacza,trochę zdolności manualnych i zrobisz to sam.U siebie kiedyś też wymieniałem i zajęło mi to max.godzinę czasu (wymieniałem w dwóch lusterkach).Tu masz temat wraz z instrukcją jak to zrobić.nadwozie-c7/wymiana-led-w-lusterku-bocznym-t67923.htmlkowalko pisze: ↑19 sie 2022, 16:48Cześć, czy ktoś ma doświadczenia albo może zaproponować sensownego mechanika w Poznaniu w kwestii wymiany kierunkowskazu LED w lusterku od strony kierowcy w A6 C7 z 2015 roku? Nie chcę kupować całego lusterka, a mój mechanik tylko taką ma dla mnie propozycję. Ponoć obecny kierunkowskaz jest nieszczelny, dostała się woda, jest zwarcie i stąd problemy. W internecie jest pełno ofert samych kierunkowskazów jednak ponoć wymiana jest czasochłonna.
z góry dzięki za sugestie, czy wogóle warto wymieniać sam LED
- KKgg
- Moderator
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
Dokładnie tak jak Kolega pisze. Jeśli masz dwie sprawne ręce to z przerwą na piwo ogarniesz to w godzinę. Ostatnio to robiłem. Poziom trudności 1/5. Na YT są nawet filmy gdzie masz wszystko podane co i jak.
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2014
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Skrzynia: Automat
Niby proste ale czy jednak nikt nie zlecał tego w Poznaniu?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 2015
- Silnik: 3.6 326KM
- Napęd: Quattro
Polecam ASO Audi skoro to taki kłopot.