Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ All ] A6 C7 3.0 TDI 245 S-Tronic Problem z ACC

Elektryka
ODPOWIEDZ
Toki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ All ] A6 C7 3.0 TDI 245 S-Tronic Problem z ACC

Post autor: Toki » 24 cze 2012, 00:52

Witam wszystkich forumowiczów!

Dołączam jako że od dzisiaj, tj. 23.06.2012 stałem się częściowo szczęśliwym posiadaczem Audi A6 C7 w konfiguracji zgodnej z tematem i na dzieĂą dobry przynoszę do Was problem. Mianowicie gdy wracałem samochodem od handlowca po przejechaniu około 50 kilometrów na ACC przyhamowałem żeby zjechać z drogi tym samym wyłączając aktywny tempomat. Po około 15 minutowym postoju i ponownym odpaleniu samochodu ACC przestało działać tak o.. Gdy uruchamiam tempomat pociągając lewarek do siebie nic się nie dzieje, gdy przełączę obraz komputera na Asystenta i włączę ACC znika napis "ACC Wyłączone" ale nie mogę ustawić ani odległości ani prędkości. Tak, jakby przełącznik przestał działać, mimo iż chwile wcześniej wszystko było ok. Kompletny brak reakcji na jakikolwiek ruch tym przełącznikiem w jakąkolwiek strone. Wcześniej wszystko działało, zapalała się zielona ikonka ACC i czerwona obwódka prędkościomierza, mogłem ustalić dystans i prędkość max. Dodam, że przy uruchamianiu silnika kontrolka ACC zapala się teraz na czerwono i natychmiast gaśnie. Czy ktoś się z tym spotkał? dodam, że resetowałem ustawienia MMI do fabrycznych i oprócz tego jestem kompletnie zielony w Audi póki co.

Z tym wszystkim wiąże się drugie pytanie: samochód pochodzi z salonu niemieckiego i ma gwarancję do 02.2016. Czy będzie honorowana w Polsce czy szykować się na batalię w tej sprawie?

Pozdrawiam,
Toki

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 24 cze 2012, 12:29

zadnej batalii nie bedzie,jedz jednak do niemieckiego aso i tam musza honorowac gwarancje,a co za tym idzie usunac usterke.pozdro
ps.gratuluje autka <okok> wrzuc jakies foty i pochwal sie

Toki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Toki » 24 cze 2012, 15:10

Co do mojego problemu: jazda do niemieckiego ASO to wyprawa, myślicie że nie uda się tego załatwić w Polsce?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Toki, łącznie zmieniany 1 raz.

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 24 cze 2012, 15:12

Toki, a czy nie łatwiej by było przedzwonić do polskiego ASO w poniedziałek? Wg. mnie gwarancja powinna być honorowana w całej .eu...

Awatar użytkownika
stinger
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: stinger » 24 cze 2012, 15:36

0x4B25A pisze: Wg. mnie gwarancja powinna być honorowana w całej .eu...
Też mi się tak wydaje. Auto pewnie obsługiwane według gwarancji mobilności dostępnej ogólnoeuropejsko.

Toki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Toki » 24 cze 2012, 20:22

Tak też zrobię i rzecz jasna zadzwonię, ale podzielę się odpowiedzią na forum, bo przeczytałem już różne herezje na temat tzw. "eurogwarancji". Tak czy siak dzięki, dam znać co i jak.

Toki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Toki » 26 cze 2012, 00:48

Więc tak:

Auto Special Audi Kraków utwierdził mnie, że mam pełną 5 letnią gwarancję zgodnie z rozszerzonym pakietem serwisowym, pokazała im się ta informacja natychmiast po wprowadzeniu VINu w rejestr samochodów. Jestem z tego powodu przeszczęśliwy, usterki mi teoretycznie nie straszne :-)

Co się tyczy ACC.. Okazało się, że pojawił się problem komunikacji na linii zamek drzwi kierowcy - ACC. Nie wysyła on sygnału do ACC o tym, że drzwi są zamknięte i o dziwo to wyłącza ACC. Nie wiadomo jak to się zepsuło, wszak zamówili dla mnie stosowny zamek bo na miejscu nie mieli i czekam na telefon (podobno max 2 tyg) w celu umówienia się na wymianę. Podobno mieli taki jeden przypadek identyczny, tyle że w A7 i tam właśnie zamek był problemem chociaż sprawdzali też przewody bo i tak musieli zdjąć całą tapicerkę z drzwi.

No nic, dam jeszcze pewnie znać jak już wymienię co trzeba i ACC ruszy z kopyta :)

Pozdrawiam,
Toki

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja