Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Zmiana lamp ze skrętnych bixenonów na BiLed

Elektryka
ODPOWIEDZ
Dakiriv
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Zmiana lamp ze skrętnych bixenonów na BiLed

Post autor: Dakiriv » 29 cze 2018, 20:36

Witam

Zmieniłem u siebie w aucie lampy z oryginalnych bixenonów skrętnych na lampy poliftowe z ledem drl oraz soczewką BiLed. Moduł lamp wymieniłem (ten pod kierownicą) ponieważ ten przedliftowy nie obsługiwał ledow. Po zmianie tych lamp nie działa jednak samopoziomowanie reflektorów. Kostka od modułu afs (za schowkiem pasażera) została odpięta a afs wykodowany.Co poza wymianą modułu afs na zwykły np. 8P0907357C muszę zrobić, aby poziomowanie zadziałało? Domyślam się, że będą jakieś przeróbki w instalacji ale nie wiem czy będzie trzeba coś dołożyć czy raczej wypiąć kilka kabli. Oryginalnie miałem poziomowanie oraz skręt soczewki więc myślę,że instalacja jest wystarczająca. Mógłby ktoś podpowiedzieć co należy zrobić? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 29 cze 2018, 21:14

masz schematy:

Bix zwykły: https://mega.nz/#!jLI23SKJ!yDhW5VHHjuAp ... ntQ1NXDUaU

Bix skrętny: https://mega.nz/#!veBmjYzb!bRNpD3aLFO8W ... 3TXqSfuyV0

sprawdź , różnice sa i potrzebne bedą zmiany w kablekach i chyba nawet dołożenie paru

Dakiriv
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dakiriv » 29 cze 2018, 23:40

Dzięki, przestudiuję schematy i zacznę działać. Szczerze mówiąc to myślałem, że jeżeli miałem oryginalnie skręt i poziomowanie to będe musiał wypiąć kilka kabelków ewentualnie pozamieniać miejscami w kostce, a nie dokładać. Wydaje mi się to dziwne, ale jeżeli tak jest to trudno. Dzięki jeszcze raz za odpowiedź <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl